eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
Nyitókép: illusztráció (Facebook/BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság/Winter László /FKI videócsoport)

Tragédia Csehországban, kigyulladt egy lakóház, 11-en vesztek oda

Szombaton délután csaptak fel a lángok a 13 emeletes lakóház legfelső részében a kelet-csehországi Bohumínban.

A morvasziléziai város tűzoltóságának szóvivője szerint hat személy egy 11. emeleti lakásban halt meg, ahol a tűz keletkezett. További öt személy pedig szörnyethalt, amikor kiugrottak a magasabban lévő lakásuk ablakából vagy balkonjáról. Az áldozatok között három kisgyermek van.

A tűz konkrét oka ismeretlen. A televízió a lakókra hivatkozva azt jelentette:

a tragédiát nagy valószínűséggel egy, a 11. emeleten lakó személy okozta, aki ismeretlen okok miatt felgyújtotta lakása ajtaját.

A tűz gyorsan átterjedt a szomszédos lakásokra is. Hivatalosan ezt az értesülést nem erősítették meg, de nem is cáfolták.

Csehországban az utóbbi évtizedek legtragikusabb lakóháztüzéről van szó. Tíz éve, 2010 októberében Prágában egy lakóháztűzben kilenc hajléktalan vesztette életét. Nyolc halálos áldozata volt idén januárban a német határhoz közeli Vejprty egyik betegotthonában, illetve 1995-ben a prágai Olympic szállóban keletkezett tűznek.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×