eur:
394.95
usd:
363.36
bux:
65450.33
2024. március 19. kedd Bánk, József
Boris Johnson brit miniszterelnök sajtótájékoztatót tart a londoni kormányfői rezidencián, a Downing Street 10-ben 2020. április 30-án. Johnson kijelentette, hogy Nagy-Britannia túljutott az új típusú koronavírus okozta járvány tetőzésén.
Nyitókép: MTI/EPA/Londoni kormányfői rezidencia/Andrew Parsons

Június közepén nyithatnak a brit boltok

Fontos enyhítést jelentett be Boris Johnson kormányfő.

Június közepén kinyithatnak Nagy-Britanniában a nem alapvető szükségleti cikkeket árusító boltok.

Boris Johnson, aki a szokásos napi kormányzati sajtótájékoztatót tartotta a Downing Streeten, elmondta: a koronavírus-járvány megfékezését célzó, március végén elrendelt korlátozások további fokozatos enyhítésének jegyében

  • június 1-jétől, jövő hétfőtől először a szabadtéri piacok nyithatnak ki ismét, valamint azok az autókereskedések, amelyeknek van megfelelő szabadtéri bemutatóterük.
  • Két héttel később, június 15-én a nagyáruházaktól a kisboltokig az összes olyan üzlet is kinyithat, amely nem alapvető közszükségleti cikkeket árusít.

Johnson hangsúlyozta: a kormány ezeket az intézkedéseket a koronavírus-járvány visszaszorításában elért további haladáshoz köti, és ahhoz, hogy az érintett kiskereskedelmi létesítmények megtegyék a járvány terjedésének megakadályozásához szükséges biztonsági intézkedéseket.

A brit kormány március 23-án rendelte el a nem alapvető fontosságú - például elektronikai vagy ruházati - cikkeket árusító üzletek azonnali bezárását.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.19. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×