eur:
390.27
usd:
359.54
bux:
73622.19
2024. július 24. szerda Kincső, Kinga
A fertőzésveszély elkerülésének érdekében fertőtlenítenek egy városi buszt Brüsszelben a koronavírus-járvány idején, 2020. április 20-án.
Nyitókép: MTI/EPA/Olivier Hoslet

Még mindig zajlik a dráma Belgiumban és Hollandiában

Átlépte a hatezret a koronavírus-járvány okozta betegségben elhunytak száma Belgiumban szerdán. Hollandiában négyezer fölé emelkedett a halottak száma.

Belgiumban a közegészségügyi szolgálat közölte: egy nap alatt 264-en haltak meg. A fertőzések száma 933-mal 41 889-re emelkedett a 11,5 millió lakost számláló Belgiumban. Az áldozatok 54 százaléka idősotthonokban hunyt el. A közegészségügyi szolgálat szakértői szerint a járvány valószínűleg április 12-én tetőzött.

A szolgálat szóvivője, Benoit Ramacker szerint az adatok bizakodásra adhatnak okot, de további erőfeszítéséket kell tenni a korlátozási intézkedések betartása érdekében.

A La Libre című belga napilap szerint Sophie Wilmés kormányfő pénteken újabb korlátozásenyhítő stratégiákat jelent be, de addig is mindenkit "rendkívüli óvatosságra" int.

Luxemburgban lassult a vírus terjedése az előző hetekhez képest, az országban laposodik a járványgörbe. A szerdai adatok szerint 60 új esetet regisztráltak 24 óra leforgása alatt, a halottak száma hárommal nőtt. A félmilliós lélekszámú nagyhercegségben 3618 beteget és 78 elhunytat tartanak számon.

A luxemburgi kormány a járóbeteg-ellátás fokozatos visszaállítását tervezi, Paulette Lenert egészségügyi miniszter arra buzdította a lakosságot, hogy ne féljenek felkeresni háziorvosukat.

Szerda délutáni adatok szerint Hollandiában átlépte a négyezret a járvány okozta betegségben elhunytak száma, azonban a helyi sajtó és a közegészségügyi intézet szerint ez a szám a valóságban sokkal magasabb lehet.

A hétvége folyamán több mint 40 ezer tesztet végeztek, amelyek újabb 708 főnél mutatták ki a fertőzést. Az esetek száma megközelíti a 35 ezret a hozzávetőleg 17 millió lakosú országban. Mivel a fertőzések és a halálesetek többségében idősotthonokban fordulnak elő, a kormány május 20-ig tartó látogatási tilalmat rendelt el ezekben az intézményekben.

A helyi sajtó arról számolt be, hogy sok idősápolási intézet tett panaszt maszkok és védőfelszerelések hiánya miatt. A közegészségügyi intézet vezetője, Jaap Von Diesel szerint azonban a maszkviselés csak olyan helyeken szükséges, ahol már kimutatták a vírus jelenlétet.

Az intenzív kórházi ápolásra szorulók száma 71 fővel 1087-re csökkent. Az országos járványügyi hivatal szóvivője azt mondta, hogy a járóbeteg ellátás visszaállhat lassan a normális kerékvágásba.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Ötgólos győzelemmel indította a Ferencváros a nemzetközi kupaszezonját

Ötgólos győzelemmel indította a Ferencváros a nemzetközi kupaszezonját

A Ferencváros 5-0-s győzelmet aratott a labdarúgó Bajnokok Ligája 2024–2025-ös selejtezőjének második fordulójában a walesi The New Saints ellen. A visszavágót jövő kedden rendezik, de nagy biztonsággal már kijelenthető: a Fradi ezzel a sikerrel elérte, hogy ősszel valamelyik kupasorozat főtábláján biztosan szerepeljen.

A kőolajtranzit-tilalom miatt akár fel is függeszthetik Ukrajna uniós társulási szerződését

Magyarország és Szlovákia először egy konzultációs eljárás, utána pedig egy választott bíróság döntésében bízhat, ha ismét Ukrajnán keresztül akar kapni orosz kőolajat – mondta az InfoRádióban Tóth Norbert nemzetközi jogász.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.24. szerda, 18:00
Perlusz László
a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége főtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×