eur:
388.51
usd:
360.93
bux:
68632.2
2024. május 7. kedd Gizella
Védőruhába öltözött katona vezeti a katasztrófavédelmi egység járművét, amely a koronavírus-járvány gyors terjedése és az áldozatok növekvő száma miatt ideiglenesen halottasházzá alakított madridi műjégpályához megy 2020. március 23-án. Spanyolországban 28768-ra emelkedett a koronavírussal fertőzöttek száma, 1772-en életüket veszítették a betegség következtében. Pedro Sánchez kormányfő ezen a napon újabb két héttel meghosszabbította a szükségállapotot.
Nyitókép: MTI/AP/Bernat Armangue

Átlépte a 2,5 milliót a világ fertőzöttszáma

Oroszországban riasztó mértékben terjed a koronavírus-járvány, de a legnagyobb bajban Európában továbbra is Spanyolország van. Körkép.

A Worldometers.info adatai szerint kedd délután 2 óra tájban hivatalosan is átlépte a 2,5 milliót a világ koronavírussal fertőzöttjeinek száma.

A vírusosok majdnem harmada amerikai (793 ezer ember),

minden tizenkettedik spanyol (204 ezer), de van 181 ezer olasz, 155 ezer francia, 147 ezer német és 125 ezer brit fertőzött is. Van továbbá 21 olyan ország, amelyben a fertőzöttek száma ötszámjegyű.

A legsúlyosabban érintett európai ország továbbra is Spanyolország, mind az össz fertőzöttszámot, mind a napi új halottszámot (430) tekintve,

az egymillió főre jutó halottak számában (455) Belgium mögött második, az új - napi - esetszámban Oroszország mögött a második, az eddig elhunytak összlétszámát tekintve pedig csak Olaszország előzi meg az öreg kontinensen.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Folytatódik az emelkedés a tőzsdéken

Folytatódik az emelkedés a tőzsdéken

Gazdasági adatok tekintetében ma Németországban érkeznek fontos számok az ipar kilátásaival kapcsolatban, ezen kívül érkezik még európai kiskereskedelmi adat is, illetve a hazai kiskereskedelmi adatokat is ma közlik. Tegnap kimondottan jó hangulatban zajlott a kereskedés a tőzsdéken, nagyot tudott a hazai piacon ralizni az OTP. Ami a mai napot illeti, egyelőre ktiart a tegnapi optimizmus a piacokon, a vezető európai részvényindexeknél kisebb emelkedést láthatunk.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×