eur:
389.52
usd:
363.14
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Új koronavírussal fertőzött párizsi beteg érkezik egy rennes-i kórházba 2020. április 5-én. A francia egészségügyi hatóság a koronavírus több száz súlyos betegét szállíttatja kóházvonattá átalakított TGV szuperexpresszekkel az ország különböző részeibe.
Nyitókép: MTI/AP/David Vincent

Franciaországban tetőzött a járvány

Franciaországban megközelítette a 18 ezret a koronavírus-járvány halálos áldozatainak száma

Az elmúlt 24 órában 753 fertőzött halt meg, de a kórházban ápolt betegek száma egymás utáni második nap csökkent, miután többen térhettek haza gyógyultan, mint ahány új beteg érkezett. Az adatok emelkedésének lassulása arra utal, hogy a járvány elérte a tetőzést, "a vírus terjedése stabilizálódott, még ha nagyon magas szinten is" - közölte est Jérome Salomon, a francia egészségügyi tárca járványügyi igazgatója.

Kórházban 417-en hunytak el a Covid-19 fertőzés következtében az elmúlt 24 órában a szerdai 514 után, az idősotthonokkól - ahol a járvány kezdetet óta 6860-an vesztették életüket - 336 új halálesetet jelentettek.

A regisztrált fertőzöttek száma 108 847-re emelkedett.

A kórházban ápolt betegek száma 474-gyel kevesebb, mint szerdán, 31 305. Közülük 6248-an vannak intenzív osztályon, 209-cel kevesebben, mint 24 órával ezelőtt.

A súlyos betegek számának csökkenése több mint egy hete folyamatos, de még mindig többen szorulnak intenzív ellátásra, mint amennyi intenzív ággyal, 5 ezerrel, rendelkezett a francia egészségügy a járvány kezdete előtt.

A szakemberek ez utóbbi adat miatt tartják továbbra is szükségesnek a szigorú kijárási korlátozások és az egészségügyi előírások betartását, miután az enyhülő nyomás ellenére még mindig foglalt minden rendelkezésre álló, illetve sürgősen kialakított kórházi hely.

Csütörtökön ugyanakkor már több mint 1800-an gyógyultan távoztak, és ezzel 32 812-re emelkedett a kórházban március 1. óta meggyógyultak száma.

Címlapról ajánljuk

Wéber Gábor elmondta, ki szorongathatja meg Max Verstappent

A hétvégi Forma–1-es Miami Nagydíjon is a Red Bull és Max Verstappen a fő esélyes – mondta az InfoRádióban Wéber Gábor. A kommentátor a 2024-es szezon első öt versenyének legfontosabb történéseit is elemezte, valamint kitért arra is, milyen következményei lehetnek annak, hogy Adrian Newey tervezőmérnök 2025-ben már biztosan távozik a vb-címvédő istállótól.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×