eur:
394.22
usd:
371.3
bux:
0
2024. április 16. kedd Csongor
Az amerikai Demokrata Párt elnökjelöltségére pályázó Bernie Sanders vermonti független szenátor és Joe Biden volt alelnök (b-j) a dél-karolinai előválasztást megelőző televíziós vitán, Charlestonban 2020. február 25-én.
Nyitókép: MTI/EPA/Jim Lo Scalzo

Sanders Bidennek: "szükségünk van rád a Fehér Házban"

Bernie Sanders vermonti szenátor támogatásáról biztosította Joe Bident, az Obama-kormányzat egykori alelnökét, aki a demokraták elnökjelöltségéért folytatott versenyben korábban a vetélytársa volt és jelenleg a párt várható elnökjelöltje.

A videóüzenetben Sanders közölte: "Trumpból egy ciklusban szolgáló elnököt kell csinálnunk és szükségünk van rád a Fehér Házban". Ehhez szükség van arra, hogy nemcsak az ő hívei, hanem mindenki Bident támogassa az Egyesült Államokban - mondta, hozzátéve, hogy

minden tőle telhetőt megtesz Biden elnökké választásáért.

Az önmagát "demokratikus szocialistának" valló 78 éves Sanders a múlt héten jelentette be, hogy kiszáll a demokraták elnökjelöltségéért folytatott küzdelemből. Ezzel megnyitotta az utat ahhoz, hogy a párt nyáron tartandó elnökjelölt-állító konvencióján a párt a 77 éves Joe Bident válassza meg elnökjelöltjének.

A vermonti politikus - aki egyébként nem a Demokrata Párt tagja, hanem független szenátor - 2016-ban is indult a demokraták elnökjelöltségéért, de vetélytársát, Hillary Clintont végül csak a Philadelphiában tartott elnökjelölt-állító konvenció előtt biztosította a támogatásáról. Négy évvel ezelőtt Clinton volt a párt elnökjelöltje.

Biden azonnal reagált a bejelentésre. Köszönetet mondva Sandersnek, úgy fogalmazott: "a támogatásod nagyszerű, sokat jelent a számomra".

Tom Perez, a Demokrata Országos Bizottság (DNC) elnöke, azaz a párt vezetője hétfőn - még Sanders bejelentése előtt - a Politico című lapnak adott interjújában arról beszélt: "nincs kétsége", hogy a demokraták egységesen felzárkóznak Joe Biden mögött. "Büszke vagyok a párt egyesítése érdekében végzett munkánkra. De tisztában vagyok azzal, hogy még több munkára van szükségünk. A bizalom és a pártegység kiépítése időtlen utazás" - fogalmazott Perez pártelnök.

Címlapról ajánljuk
Egeresi Zoltán az Arénában: súlyos üzenetet kapott Erdogan, de a hatalma nincs veszélyben

Egeresi Zoltán az Arénában: súlyos üzenetet kapott Erdogan, de a hatalma nincs veszélyben

Recep Tayyip Erdogannak ez lehet az utolsó ciklusa államfőként, hiszen a török alkotmány szerint nem indulhat több alkalommal a pozícióért. 2028-tól valóban új elnöke lesz Törökországnak? Erről, valamint a március 31-i önkormányzati választások jelentőségéről is beszélt Egeresi Zoltán Törökország-kutató, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem munkatársa az InfoRádió Aréna című műsorában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×