eur:
393.83
usd:
365.5
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Az iráni elnöki sajtószolgálat által közreadott kép Haszan Róháni iráni elnökről beszéde közben Teheránban 2020. január 14-én. Haszan Róháni magas rangú bírókból és szakértőkből álló különbíróság létrehozását szorgalmazta a Teherán közelében lelőtt ukrán repülőgép ügyének kivizsgálására.
Nyitókép: MTI/EPA/Iráni elnöki sajtószolgálat

Irán a tisztulás útján, de a 111 napi halott még mindig nincs rendben

Ehhez képest az emberek már bátran kimerészkednek az utcára, a buszok tele vannak.

Laposodik a korábbi "koronavírus-nagyhatalom" Irán járványgörbéje, az elmúlt két napban sokkal jobb számok érkeztek a perzsa államból, mint korábban - derül ki a Worldometers statisztikai oldal számaiból. Az elmúlt 24 óra 1617 új fertőzöttje már csak mintegy a fele a március 30-ai csúcsadatnak.

Az új halottak száma eközben viszont eléggé lassan csökken, az előző napokban csak alig volt több a mostani 111-es számnál. Eddig egyébként 4585-en haltak meg, a 73 ezer fertőzöttből viszont a többség már meggyógyult. 3877-en vannak válságos állapotban a helyi egészségügy hivatalos közlése szerint.

Vasárnap a kormány feloldotta az utazási tilalmat az egyes tartományokon belüli városok között, míg a tartományok közötti utazási tilalom április 20-ig marad érvényben.

A közlekedési eszközökön már újra a korábbi zsúfoltság tapasztalható, sok üzlet kinyitott, április 18-án pedig újabb lazítás következik. Az ottani operatív törzs közben folyamatosan azt kéri a lakosságtól: mindenki maradjon otthon!

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 29. 09:45
2024. március 29. 09:00
×
×
×
×