eur:
388.56
usd:
361.37
bux:
68859.79
2024. május 8. szerda Mihály
Új koronavírussal fertőzött beteget visznek repülőgéphez az észak-olaszországi Bergamo Orio al Serio repülőterén 2020. április 2-án. Bergamo a vírussal egyik leginkább sújtott város Lombardiában, a járvány olaszországi gócpontjában, ahonnan eddig harmincnégy fertőzöttet szállítottak kezelésre repülőgéppel Németországba.
Nyitókép: MTI/EPA/ANSA/Fabrizio Cattina

Húszezer fölött az olaszországi halottak száma

A friss részletadatok is eléggé dermesztőek, Itália még nagyon nincs túl ezen az egészen.

Kevéssel este 6 óra után megérkeztek a napról napra várva várt olaszországi koronavírus-adatok; az európai koronavírus-fészek ugyanis nagyjából Olaszországra tehető, és ott lobbant lángra elsőként igazán a járvány.

Sajnos az adatok még mindig nem eléggé biztatók, hiszen 566 ember húsvéthétfőre fordulva is elhunyt Olaszországban, ezzel pedig 20 ezer fölé emelkedett az új koronavírus halálos áldozatainak száma.

A napi friss esetszám 3153, ebben szorosan követi Spanyolországot Itália, igaz, a nagyjából ugyanannyi fertőzöttből több mint 10 százalékkal több hunyt el Olaszországban, mint a spanyoloknál - a felépültek száma közben alig feleannyi.

Dermesztő adat még az is, hogy

a "lezárt betegségek" harmada a halálozás, és csak kétharmada a felépülés.

A március 21-ei "csúcsnap" óta csak nagyon-nagyon lassú a javulás tehát Olaszországban, és azt látva sem rózsás a helyzet, hogy húsvétvasárnap már "csak" 431 új halottja volt az országnak, vagyis a javuló tendencia egyáltalán nem egyértelmű, még úgy sem, hogy március 27. óta mintha csökkenőben volna az újhalott-szám.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
A hidegháború óta eltelt idő legveszélyesebb nyara jön
Kis-Benedek József az Arénában

"A hidegháború óta eltelt idő legveszélyesebb nyara jön"

Az InfoRádió Aréna című műsorában Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár arról is beszélt, hogy meglátása szerint a közel-keleti konfliktus esetében nagyobb az eszkaláció veszélye, mint Ukrajnából. Szerinte szinte lehetetlen kiszűrni azt, hogy Rafah városában ki a Hamász harcosa és ki nem az, emiatt is lassú az ottani helyzet megoldása és rosszat sejtet az izraeli sietség.

Érkezik a kínai elnök, óriási lezárások jönnek – itt vannak a részletek

Mutatjuk, melyik fővárosi útvonalakon mikor kell jelentős korlátozásra számítani.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.08. szerda, 18:00
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet vezetője
Závecz Tibor a Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Intézet ügyvezetője
Kiderült, mi lesz az üzemanyagárakkal -  Így reagál a Mol árfolyama!

Kiderült, mi lesz az üzemanyagárakkal - Így reagál a Mol árfolyama!

Szerda reggel kedvezőtlen hangulatban telt a kereskedés Ázsiában, ezt követően pedig ugyan reggel jó hangulatban indult a nap Európában, de a déli órákra megtorpant az emelkedés. A magyar tőzsde ma alulteljesítő, ami elsősorban az OTP eséséből adódik. A hazai nagypapírok közül már csak a Mol van pluszban, a befektetők megkönnyebbültek a hírre, hogy a kormány szerint az üzemanyagkereskedők eleget tettek a kormány kérésének az elmúlt két hétben.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×