eur:
395.5
usd:
366.66
bux:
65459.02
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
A koronavírus-járvány megfékezésének érdekében egy bukaresti utcát fertőtlenítenek védőruhás városi alkalmazottak 2020. március 31-én. MTI/AP/Vadim Ghirda
Nyitókép: MTI/AP/Vadim Ghirda

Románia Világbank-hitelt vett fel a járvány megfékezésére

A rendkívüli hitelprogram keretében, amelyet a tagországok 48 órán belül igénybe vehetnek egészségügyi és természeti katasztrófahelyzetek esetében, 400 millió euró hitelt kapott az ország.

Románia 2018 júniusában állapodott meg arról, hogy csatlakozik ehhez a hitelprogramhoz, amelyet a tagországok szinte azonnal lehívhatnak szükség esetén. A hitelprogram célja a román intézményi és jogi keret megerősítése, hogy Bukarest hatékonyan lépjen fel a sürgősségi egészségügyi helyzetek, természeti katasztrófák és éghajlatváltozás okozta társadalmi és gazdasági következményekkel szemben.

Tatjána Proszkurjakova, a Világbank Romániáért és Magyarországért felelős vezetője közölte, hogy a nemzetközi pénzintézet készen áll hosszú távon is támogatni Romániát, hogy sikeresen kilábaljon a válsághelyzetből.

A nemzetközi hitelintézet jelenleg azon dolgozik, hogy átalakítsa a román egészségügy által igénybe vehető támogatásokat úgy, hogy Bukarest minél több pénzt a mostani járvány megfékezésére fordíthasson. A Világbank összesen 14 milliárd dollárral támogat 19 fejlődő országot, hogy hatékonyan lépjenek fel a koronavírus-járvány ellen. Kifejezték hajlandóságukat, hogy a következő 15 hónapban 160 milliárd dollárt biztosítanak erre a célra, ha szükséges.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×