INFORÁDIÓ 
2020. május 28. csütörtök
Csanád, Emil

olaszország

kijárási korlátozás

koronavírus

Nemzeti színű zászlót lógat ki idős férfi lakása ablakából Rómában a koronavírus-járvány miatt bevezetett kijárási tilalom idején, 2020. március 20-án. Olaszországban eddig 41035 fertőzött személyt regisztráltak, a halálos áldozatok száma 3405-re emelkedett.

Nem enyhítenek az olasz korlátozásokon

Infostart

Április 13-ig meghosszabbítja az olasz kormány a koronavírus-járvány miatt bevezetett korlátozó intézkedéseket - jelentette be Roberto Speranza olasz egészségügyi miniszter.

Olaszországban március 10-től kezdtek életbe léptetni szigorú járványellenes óvintézkedéseket: bezártak az iskolák, a nem létfontosságú árucikkeket forgalmazó boltok és a gyárak, betiltották a rendezvényeket, illetve utazási tilalmat vezettek be. A vesztegzár miatt az olaszok három hete csak munkavégzés céljából, illetve élelmiszerek és gyógyszerek beszerzése miatt hagyhatják el otthonaikat.

Roberto Speranza elmondta, hogy

a vírus terjedése a szigorú kijárási korlátozásoknak köszönhetően némileg lassult az utóbbi napokban, de még "hosszú út áll előttük", és a korlátozó intézkedéseknek továbbra is hatályban kell maradniuk.

A március 10-én bejelentett korlátozások április 3-ig maradtak volna érvényben eredetileg.

Olaszországban 105 ezer fölött van azoknak a száma, akiknek pozitív lett a koronavírus-tesztje. A vírus okozta Covid-19 betegség miatt több mint 12 ezren haltak meg.

A kijárási korlátozásoknak hála az újonnan észlelt fertőzések száma már nem emelkedik olyan gyors tempóban, mint pár héttel ezelőtt, de a szakértők arra intenek, hogy a tényleges javulásban csak akkor lehet bízni, ha ez a tendencia hosszabb ideig fennmarad.

Giuseppe Conte miniszterelnök szerdán közölte, hogy a kormány 25 milliárd eurós mentőcsomagot dolgoz ki a gazdasági károk enyhítésére. Az állam áprilisban és májusban is folyósít 600 eurót azoknak, akiknek a koronavírus-járvány miatt nincs bevételük.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Nyitókép: MTI/EPA-ANSA/Giuseppe Lami
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018