INFORÁDIÓ 
2020. július 10. péntek
Amália

migráció

szijjártó péter

görögország

Szijjártó Péter: Magyarország megvédte és a jövőben is meg fogja védeni határait

Infostart / MTI

A külgazdasági és külügyminiszter telefonon beszélt Níkosz Déndiasz görög külügyminiszterrel.

A miniszter Facebook-oldalán tudatta, hogy görög kollégája tájékoztatta a török-görög határon kialakult helyzetről, migránsok ezreinek feltorlódásáról és a görög határőrök elleni erőszakos fellépésről.

Szijjártó Péter világossá tette, hogy támogatja az uniós külügyminiszterek rendkívüli összehívását, hogy hivatalos tanácsülésen vitassák meg a kialakult helyzetet. A Szíriában kialakult helyzet miatt az EU külügyi és biztonságpolitikai képviselője, Josep Borrell vasárnap görög kezdeményezésre rendkívüli külügyminiszteri tanácsülés összehívását javasolta, amelyet a jövő héten tartanak majd.

"Ha valakik, akkor mi, magyarok pontosan tudjuk, hogy milyen az, amikor szervezetten megtámadják az országhatárt, amikor dobálják a rendőreinket, és amikor mindezekkel párhuzamosan a nemzetközi liberális média fake newsokat terjeszt" - húzta alá Szijjártó Péter.

"Mi megvédtük és megvédjük a határunkat, nem fogunk ide egyetlen migránst sem beengedni. Erre biztattam görög kollégámat is" - tette hozzá a külgazdasági és külügyminiszter.

Az ENSZ szerint vasárnap már több mint 10 ezer migráns gyűlt össze a török-görög határnál, miután Törökország a héten bejelentette, hogy a továbbiakban nem áll módjában feltartóztatni az országban lévő menedékkérőket. A görög kormány szerint a török hatóságok aktívan segítik a migránsokat abban, hogy elérjék a határt.

A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018