eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Mentősök a Frankfurt am Main melletti Hanau városban elkövetett lövöldözés egyik helyszínén 2020. február 20-án hajnalban. Legkevesebb kilenc ember életét vesztette, miután egy férfi lövöldözni kezdett két vízipipabárban. A rendőrség közölte, hogy a feltételezett tettest holtan megtalálták az apja lakásában.
Nyitókép: MTI/EPA/WIESBADEN112

Megszólalt a német kancellár a németországi vérengzés után

A rasszizmus és a gyűlölet méreg, amely jelen van a német társadalomban, és túl sok bűncselekményhez vezetett már - mondta Angela Merkel.

Angela Merkel megerősítette, hogy a nyomozás első megállapításai szerint a támadó szélsőjobboldali, rasszista indíttatásból cselekedett, a más származású, vallású és kinézetű emberek iránti gyűlöletből gyilkolt szerda este a Hessen tartományi Hanauban.

A szövetségi kormány és az állam valamennyi intézménye kiáll minden egyes ember méltóságáért, és nem tesz különbséget a polgárok között vallás vagy származás alapján.

"Teljes erővel és elszántsággal szembeszállunk mindazokkal, akik megpróbálnak megosztottságot előidézni Németországban" - hangsúlyozta a német kancellár, aki kinyilvánította részvétét a halálos áldozatok hozzátartozóinak, és kifejezte reményét, hogy a sebesültek testileg és lelkileg is mihamarabb felépülnek.

Hanauban a hatóságok adatai szerint egy 43 éves német férfi vérengzett, megölt kilenc embert, majd hazatérve lelőtte az édesanyját és végzett magával.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
Hat héten át zajlik a világ leghosszabb választása: most dőlhet el másfél milliárd ember jövője

Hat héten át zajlik a világ leghosszabb választása: most dőlhet el másfél milliárd ember jövője

Indiában pénteken kezdődött meg a világ legnagyobb általános választása, amelyen közel 1 milliárd választásra jogosult adhatja le a szavazatát. A rendkívüli méretek miatt ezt a szokásosnál sokkal hosszabb időkeretben bonyolítják le, összesen hat héten keresztül zajlik a voksolás, eredményekre csak júniusban lehet majd számítani. A döntés nem könnyű, ugyanis számos olyan tényező van, amely befolyásolhatja a választók döntését. Elemzésünkben összeszedjük, hogy mi motiválhatja most az indiai szavazókat.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×