eur:
393.83
usd:
364.67
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Újabb levélbomba robbant Hollandiában

A szerdán két helyszínen levélbombával elkövetett támadást követően csütörtökön ismét levélbomba robbant Amszterdamban. A küldemény a holland ING Bank egyik fiókirodájában lépett működésbe - közölte rendőrségi forrásokra hivatkozva a helyi média.

Információk szerint a nap folyamán a szintén hollandiai Utrecht városában azonosítottak robbanóanyagot tartalmazó levelet. A küldemény nem robbant fel.

A rendőrség első alkalommal közölte, hogy

küldeményeiben az elkövető újabb levélbombák postára adásával fenyegetőzött. Ennek elkerülése érdekében nagy mennyiségű virtuális valutát, úgynevezett bitcoint kért cserébe.

Szerdán az amszterdami pályaudvaron található postai elosztóközpontban, valamint az ország déli részén, a német határ közelében fekvő Kerkrade város postahivatalában robbantak levélbombák.

Az év elején összesen hét, levélbe rejtett robbanószerkezetet is felfedeztek Hollandiában, és ezek címzettjei között egyebek mellett amszterdami, maastrichti, utrechti, valamint rotterdami autószerelő műhelyek, benzinkutak, ingatlanügynökségek és szállodák voltak. Akkor a leveleket már a kézbesítést megelőzően megtalálták, és nem robbantak fel.

A rendőrség közlése szerint az év eleje óta tartó nyomozás eddigi eredményei azt mutatják, hogy a leveleket ugyanaz a magányos elkövető adhatta postára.

Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×