eur:
393.75
usd:
365.14
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Nyitókép: Pixabay

Vérfürdő a moszkvai bíróságon

Rejtély, hogy kerülhetett be lőfegyver a tárgyalóterembe.

Agyonlőtte magát egy büntetőeljárás alá vont volt közalkalmazott ítélethirdetés után egy moszkvai kerületi bíróságon.

"Ítélethirdetéskor a tárgyalóteremben tartózkodó vádlott, miután a bíró ismertette a büntetési tételét, önkezűleg véget vetett életének" - közölte Uljana Szolopova, a törvényszék szóvivője, akit az Interfax orosz hírügynökség idézett.

A vádirat szerint a korábban a büntetésvégrehajtásban dolgozó Viktor Szviridov tízmillió rubelt (50 millió forint) zsarolt ki egyik kollégájától. Az egykori közalkalmazottat három év börtönre ítélték.

A bíróság szerint most vizsgálják, hogy a férfi miként csempészhetett be fegyvert a tárgyalóterembe, mivel az orosz bíróságokon egyébként nagyon szigorú biztonsági intézkedések vannak érvényben, a rendet fegyveres őrök felügyelik, és fémdetektorokkal ellenőrzik a belépőket.

Az elítélt súlyos rákbetegsége miatt szabadlábon védekezhetett, és ügyvédjével abban reménykedtek, hogy betegsége okán nem fogják letöltendő szabadságvesztésre ítélni. Grigorij Ivaniscsev hozzátette: ügyfele végig tagadta bűnösségét. Az ügyvéd sérelmezte, hogy a bíróság nem vette figyelembe a védencét felmentő bizonyítékokat, a többi között egy hangfelvételt.

Ivaniscsev szerint Szviridov azok közé a segítők közé tartozott, akik az 1986-os csernobili atomerőmű-baleset okozta károk elhárításában vettek részt. A férfi egyébként azzal a fegyverrel lőtte agyon magát, amelyet kiváló szolgálati teljesítményéért kapott - tette hozzá a jogász.

Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 29. 09:45
×
×
×
×