eur:
394.03
usd:
365.68
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Leonardo DiCaprio amerikai színész érkezik Roubaix, une lumiére című versenyfilm vetítésére a 72. Cannes-i Nemzetközi Filmfesztiválon 2019. május 22-én.
Nyitókép: Ian Langsdon

Hatalmas összeget utalt át Leonardo DiCaprio

Az Oscar-díjas filmsztár hárommillió dolláros (898 millió forintos) adománnyal járul hozzá Earth Alliance alapítványán keresztül az Ausztráliában pusztító erdőtüzek megfékezéséhez.

Az alapítvány létrehozta az Australia Wildfire Fund nevű alapot, hogy azon keresztül juttassa el az országszerte pusztító katasztrofális bozóttüzek megfékezését támogató nemzetközi segítséget. Az Oscar-díjas színész a tavaly életre hívott, a klímaváltozás és a fajpusztulás ellen küzdő Earth Alliance egyik társelnöke. A további társelnökök között van még Laurene Powell Jobs és Brian Sheth üzletember is.

Az erdőtüzek szeptember eleje óta hatalmas területeket perzseltek fel, a lángoknak 25 halálos áldozata volt és mintegy kétezer otthon égett porig Ausztráliában. A szokatlanul kiterjedt természeti katasztrófát az extrém aszály, forróság és a rekordszárazság számlájára írják.

Az alap helyi ausztrál partnerekkel működik együtt, köztük az Aussie Ark, a Bush Heritage és a Wires Wildfire Rescue szervezetekkel. DiCaprio mellett korábban számos híresség adományozott jelentős összegeket a tűzvész megfékezésére, a károk enyhítésére és az áldozatok megsegítésére. Köztük volt Chris Hemsworth, Elton John, Pink, Nicole Kidman és Keith Urban, valamint a Metallica rockegyüttes is.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

Az Európai Bizottság két ügyben is kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország ellen a közbeszerzésre vonatkozó uniós jogszabályok megsértésére hivatkozva még tavaly év végén, amelyek heteken belül új szintre léphetnek. A Portfolio uniós döntéshozóktól úgy értesült, hogy több esetben látnak még kételyeket a magyar közbeszerzési rendszert illetően, így valószínűleg további egyeztetésekre lesz szükség, ezek után májusban felszólítást küldhetnek, hogy ne citálják Magyarországot az Európai Unió Bírósága elé.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×