eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán
Nyitókép: Polícia Slovenskej republiky

Szörnyű részletek a szlovákiai busztragédiáról

Legkevesebb 12 halottat követelő buszbaleset történt a szlovákiai Nyitragerencsér közelében. A sérültek száma megközelíti a 20-at.

A tragikus kimenetelű baleset során egy kamionnal ütközött össze egy autóbusz, amely az árokba szaladt és felborult.

A helyszínen 12-en haltak meg, köztük négy kiskorú gyerek, 17 további személyt pedig kórházba szállítottak, hármuk sérülése életveszélyes - írta a Parameter.sk.

Közülük két felnőttet és egy gyereket a nyitrai egyetemi kórházba, hatot pedig az érsekújváriba vittek. Egy 30 év körüli férfit mentőhelikopterrel szállítottak kórházba, mivel súlyos fejsérülést szenvedett, ami azonnali operációt igényel. Rajtuk kívül három személyt a lévai, kettőt (egy férfit és egy nőt) a nagytapolcsányi, egyet pedig az aranyosmaróti kórházba szállítottak.

Jozef Minár mentőszolgálati szóvivő szerint meglehetősen komplikált bevetésről volt szó, mivel a baleset következtében többen kiestek az autóbuszból és a környéken kellett kutatni utánuk.

Ideiglenes krízisközpontot alakítottak ki a Nyitra melletti buszbaleset miatt a gímesi kultúrházban. Karol Borik, a járási hivatal vezetője elmondta, a több halálos áldozatot követelő tragikus baleset helyszínére kivonult az összes mentőegység és a válságkezelő egységek is - írta az Új Szó.

„Rendkívüli helyzetről van szó, a rendőrség, a mentők és a Vöröskereszt összegangolt munkájára van szükség. Autóbuszokkal és egyéb szükséges felszerelésekkel segítjük a munkájukat” – közölte Borik. Hozzátette, a gímesi ideiglenes válságközpontba szállítják az autóbusz néhány utasát, ahol rendőrségi pszichológus várja őket, a hozzátartozóikat, valamint a baleset áldozatainak hozzátartozóit.

Denisa Saková belügyminiszter szerint a busszal ütköző teherautó feltehetően túl volt terhelve.

A Parameter emlékeztet, hogy a baleset azon az útszakaszon történt Nyitragerencsér közelében, amelyet az R1-es 2011-es megépülése előtt halálútnak neveztek.

A Cipruson munkalátogatáson lévő Peter Pellegrini szlovák miniszterelnök a baleset hírére reagálva bejelentette: megszakítja külföldi útját és azonnal hazarepül.

Orbán Viktor miniszterelnök levélben fejezte ki részvétét Peter Pellegrininek: "Magyarország kormánya és a magyar emberek nevében szeretném kifejezni együttérzésünket és támogatásunkat ezekben a nehéz órákban. Imádkozunk a gyászoló családokért és a sérültek felépüléséért."

Kövér László, az Országgyűlés elnöke Andrej Danko szlovák házelnöknek küldött gyásztáviratában fejezte ki részvétét.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
Az oroszok Harkivban támadnak, a tengeren nagy veszteség érhette őket - Háborús híreink vasárnap

Az oroszok Harkivban támadnak, a tengeren nagy veszteség érhette őket - Háborús híreink vasárnap

Az oroszok Harkivban nyomulnak előre, szombaton egy falu elfoglalását jelentette be az orosz védelmi minisztérium. Közben Ukrajna lőszerhiánnyal küzd, és a harkivi frontról több ezer civilt evakuáltak. Tegnap életbe lépett az új törvény, amely átalakítja a hadsereg mozgósításának módját. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök elutasította Emmanuel Macron francia elnök javaslatát az Oroszország és Ukrajna közötti ideiglenes tűzszünetre a párizsi olimpia alatt. Szombaton ebben a cikkünkben számolunk be a háború legfontosabb eseményeiről.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×