eur:
392.35
usd:
365.87
bux:
66823.12
2024. április 26. péntek Ervin
Nyitókép: Polícia Slovenskej republiky

Szörnyű részletek a szlovákiai busztragédiáról

Legkevesebb 12 halottat követelő buszbaleset történt a szlovákiai Nyitragerencsér közelében. A sérültek száma megközelíti a 20-at.

A tragikus kimenetelű baleset során egy kamionnal ütközött össze egy autóbusz, amely az árokba szaladt és felborult.

A helyszínen 12-en haltak meg, köztük négy kiskorú gyerek, 17 további személyt pedig kórházba szállítottak, hármuk sérülése életveszélyes - írta a Parameter.sk.

Közülük két felnőttet és egy gyereket a nyitrai egyetemi kórházba, hatot pedig az érsekújváriba vittek. Egy 30 év körüli férfit mentőhelikopterrel szállítottak kórházba, mivel súlyos fejsérülést szenvedett, ami azonnali operációt igényel. Rajtuk kívül három személyt a lévai, kettőt (egy férfit és egy nőt) a nagytapolcsányi, egyet pedig az aranyosmaróti kórházba szállítottak.

Jozef Minár mentőszolgálati szóvivő szerint meglehetősen komplikált bevetésről volt szó, mivel a baleset következtében többen kiestek az autóbuszból és a környéken kellett kutatni utánuk.

Ideiglenes krízisközpontot alakítottak ki a Nyitra melletti buszbaleset miatt a gímesi kultúrházban. Karol Borik, a járási hivatal vezetője elmondta, a több halálos áldozatot követelő tragikus baleset helyszínére kivonult az összes mentőegység és a válságkezelő egységek is - írta az Új Szó.

„Rendkívüli helyzetről van szó, a rendőrség, a mentők és a Vöröskereszt összegangolt munkájára van szükség. Autóbuszokkal és egyéb szükséges felszerelésekkel segítjük a munkájukat” – közölte Borik. Hozzátette, a gímesi ideiglenes válságközpontba szállítják az autóbusz néhány utasát, ahol rendőrségi pszichológus várja őket, a hozzátartozóikat, valamint a baleset áldozatainak hozzátartozóit.

Denisa Saková belügyminiszter szerint a busszal ütköző teherautó feltehetően túl volt terhelve.

A Parameter emlékeztet, hogy a baleset azon az útszakaszon történt Nyitragerencsér közelében, amelyet az R1-es 2011-es megépülése előtt halálútnak neveztek.

A Cipruson munkalátogatáson lévő Peter Pellegrini szlovák miniszterelnök a baleset hírére reagálva bejelentette: megszakítja külföldi útját és azonnal hazarepül.

Orbán Viktor miniszterelnök levélben fejezte ki részvétét Peter Pellegrininek: "Magyarország kormánya és a magyar emberek nevében szeretném kifejezni együttérzésünket és támogatásunkat ezekben a nehéz órákban. Imádkozunk a gyászoló családokért és a sérültek felépüléséért."

Kövér László, az Országgyűlés elnöke Andrej Danko szlovák házelnöknek küldött gyásztáviratában fejezte ki részvétét.

Címlapról ajánljuk

Titokzatos nagy vásárlás előtt az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Reagál az OTP Csányi Sándor szavaira

Reagál az OTP Csányi Sándor szavaira

Gazdasági, a piaci folyamatokat esetlegesen befolyásoló adatok tekintetében ma érkezik itthon a MNB tavalyi utolsó negyedéves lakásárindexe, de az S&P Global Ratings hitelminősítői felülvizsgálata is kiemelkedő fontosságú esemény lesz: magyar szempontból azért is kulcsfontosságú az S&P osztályzata, mert a három nagy hitelminősítő közül jelenleg náluk a legrosszabb a besorolásunk, a BBB mínusz osztályzat egyetlen fokozattal van a befektetésre ajánlott kategória határa felett. Vállalati fronton ma is az amerikai gyorsjelentések lesznek a fókuszban, a héten a technológia szektor nagyágyúi közül többen jelentenek. A magyar piacon az OTP-re figyelhetnek elsősorban a befektetők, ma tartja közgyűlését a nagybank, ahol beszédet mond Csányi Sándor, a bankcsoport elnök-vezérigazgatója. A részvénypiaci folyamatokkal kiemelten foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×