eur:
397.72
usd:
372.31
bux:
70436.77
2024. június 21. péntek Alajos, Leila

Szlovák iskolások busza ütközött, rengeteg a halott

Egy autóbusz és egy teherautó ütközött össze Szlovákiában, a nyitrai járásbeli Nyitragerencsér (Nitrianske Hrnčiarovce) község kataszterében.

Tűzoltósági információk szerint a balesetnek legalább 12 halálos áldozata van, 20-an pedig megsérültek - írja a Parameter.sk. Az áldozatok száma várhatóan növekedni fog, mivel többen beszorultak a járműbe.

A Tv Noviny szerint a buszban többségében középiskolás diákok utaztak.

Szemtanúk beszámolója szerint a teherautó az ütközés előtt megbillent, majd a busz oldalának csapódott, amely erre felborult, és az árokba zuhant.

Az egyik szemtanú arról számolt be, hogy eleinte az arra járó autósok is segítettek a mentésben, és mind kivették a kocsijaikból az egészségügyi ládáikat, hogy átadják a mentőknek.

A baleset helyszínére tart Denisa Saková belügyminiszter, Érsek Árpád közlekedésügyi miniszter, Pavol Nereča országos tűzoltókapitány és Miroslav Michalčík nyitrai kerületi tűzoltókapitány is. Egy nappal korábban hazatér ciprusi szolgálati útjáról a baleset miatt Peter Pellegrini miniszterelnök is.

Címlapról ajánljuk
A szlovák egészségügyi kormánybiztos szerint nem is volt Covid-járvány

A szlovák egészségügyi kormánybiztos szerint nem is volt Covid-járvány

Komoly nemzetközi problémát okozhat Szlovákiának, hogy június elején – a világon egyedüli államként – nem csatlakozott az Egészségügyi Világszervezet (WHO) Nemzetközi Egészségügyi Rendszabályaihoz. A Szlovákiát képviselő Peter Kotlár a pozsonyi parlament egészségügy bizottsági ülésén azt mondta, hogy ő csak az „emberi jogokat és az ország szuverenitását” védte azzal, hogy elutasították a dokumentum alkalmazását. Kotlár azt is megismételte, hogy Szlovákiában egyébként sem volt covid-járvány.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.21. péntek, 18:00
Ferencz Orsolya
űrkutatásért felelős miniszteri biztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. június 21. 10:50
×
×
×
×