eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán
Sebesültet visznek kórházba egy közúti baleset helyszínéről a nyugat-szlovákiai Nyitragerencsér közelében, ahol egy kamionnal ütközött egy autóbusz, amely az árokba szaladt és felborult 2019. november 13-án. A szerencsétlenségben legkevesebb tizenketten meghaltak, a sebesültek száma megközelíti a húszat.
Nyitókép: MTI/AP/TASR/Milan Ivanic

Újabb szívszorító részletek a szlovákiai busztragédiáról

A szlovák rendőrség hivatalos Facebook-oldalán közölte a szerdai tragikus buszbaleset áldozatainak keresztnevét és életkorukat.

Az elhunyt fiatalok a nyitrai műszaki szakközépiskola, valamint a Párovská utcai gimnázium tanulói voltak. A további hét áldozat felnőtt volt, a legidősebb 70 éves volt. A 12 elhunyt közül kilencen a többségében magyarok lakta Kolon (Kolíňany) községből származtak – írja a parameter.sk.

Az áldozatok a rendőrség listája szerint:

 • Natália – († 15)
 • Alex – († 16)
 • Denisa († 17)
 • Veronika († 17)
 • Martin († 17)
 • Mariana († 21)
 • Adriana († 40)
 • Dušan († 42)
 • Erika († 45)
 • Alena († 57)
 • Ladislav († 63)
 • Barbora († 70)

Az Új Szó szerint kilenc lakosát gyászolja Kolon, a legfiatalabbak 15, 16 és 17 évesek, a legidősebb 70. Gímesen három fiatal lányért szólnak a harangok, ketten 17 évesek, egy 15 éves volt. A koloni áldozatok között van egy házaspár, az apa 42, az anya 40 éves volt, 17 éves lányuk könnyebb sérüléseket szenvedett. A szülők két árvát hagytak maguk után. Ugyancsak koloni a két válságos állapotban lévő sérült is: egy 15 éves fiú, akit súlyos fejsérüléssel szállítottak az érsekújvári kórházba, valamint egy 52 éves nő, akit a nyitrai kórházban ápolnak, egyelőre mélyaltatásban van.

"Összesen tízen kerültek kórházba a baleset után Kolonból, és talán hárman úszták meg sérülések nélkül a balesetet. Az egyik lány sokkos állapotban gyalogolt haza szerdán, épp most járt itt, hogy a buszban maradt iskolatáskáját hol szerezhetné vissza" – mondta a lapnak Balkó Róbert polgármester.

A szerdai buszbaleset, amely az I/65 jelzésű, aranyosmaróti (Zlaté Moravce) úton történt a Nyitra melletti Malánta közelében, Szlovákia történetének egyik legtragikusabb közlekedési balesete. A karambolban összesen tizenketten haltak meg, köztük gyerekek. További 15 személy megsérült.

Ma nemzeti gyásznapot tartanak Szlovákiában az áldozatok emlékére: reggel 8 órától 20 óráig tart. A gyász jeléül félárbocra eresztik a lobogókat.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
Az oroszok Harkivban támadnak, a tengeren nagy veszteség érhette őket - Háborús híreink vasárnap

Az oroszok Harkivban támadnak, a tengeren nagy veszteség érhette őket - Háborús híreink vasárnap

Az oroszok Harkivban nyomulnak előre, szombaton egy falu elfoglalását jelentette be az orosz védelmi minisztérium. Közben Ukrajna lőszerhiánnyal küzd, és a harkivi frontról több ezer civilt evakuáltak. Tegnap életbe lépett az új törvény, amely átalakítja a hadsereg mozgósításának módját. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök elutasította Emmanuel Macron francia elnök javaslatát az Oroszország és Ukrajna közötti ideiglenes tűzszünetre a párizsi olimpia alatt. Szombaton ebben a cikkünkben számolunk be a háború legfontosabb eseményeiről.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×