eur:
389.02
usd:
361.9
bux:
68900.51
2024. május 9. csütörtök Gergely
Sebesültet visznek kórházba egy közúti baleset helyszínéről a nyugat-szlovákiai Nyitragerencsér közelében, ahol egy kamionnal ütközött egy autóbusz, amely az árokba szaladt és felborult 2019. november 13-án. A szerencsétlenségben legkevesebb tizenketten meghaltak, a sebesültek száma megközelíti a húszat.
Nyitókép: MTI/AP/TASR/Milan Ivanic

Újabb szívszorító részletek a szlovákiai busztragédiáról

A szlovák rendőrség hivatalos Facebook-oldalán közölte a szerdai tragikus buszbaleset áldozatainak keresztnevét és életkorukat.

Az elhunyt fiatalok a nyitrai műszaki szakközépiskola, valamint a Párovská utcai gimnázium tanulói voltak. A további hét áldozat felnőtt volt, a legidősebb 70 éves volt. A 12 elhunyt közül kilencen a többségében magyarok lakta Kolon (Kolíňany) községből származtak – írja a parameter.sk.

Az áldozatok a rendőrség listája szerint:

  • Natália – († 15)
  • Alex – († 16)
  • Denisa († 17)
  • Veronika († 17)
  • Martin († 17)
  • Mariana († 21)
  • Adriana († 40)
  • Dušan († 42)
  • Erika († 45)
  • Alena († 57)
  • Ladislav († 63)
  • Barbora († 70)

Az Új Szó szerint kilenc lakosát gyászolja Kolon, a legfiatalabbak 15, 16 és 17 évesek, a legidősebb 70. Gímesen három fiatal lányért szólnak a harangok, ketten 17 évesek, egy 15 éves volt. A koloni áldozatok között van egy házaspár, az apa 42, az anya 40 éves volt, 17 éves lányuk könnyebb sérüléseket szenvedett. A szülők két árvát hagytak maguk után. Ugyancsak koloni a két válságos állapotban lévő sérült is: egy 15 éves fiú, akit súlyos fejsérüléssel szállítottak az érsekújvári kórházba, valamint egy 52 éves nő, akit a nyitrai kórházban ápolnak, egyelőre mélyaltatásban van.

"Összesen tízen kerültek kórházba a baleset után Kolonból, és talán hárman úszták meg sérülések nélkül a balesetet. Az egyik lány sokkos állapotban gyalogolt haza szerdán, épp most járt itt, hogy a buszban maradt iskolatáskáját hol szerezhetné vissza" – mondta a lapnak Balkó Róbert polgármester.

A szerdai buszbaleset, amely az I/65 jelzésű, aranyosmaróti (Zlaté Moravce) úton történt a Nyitra melletti Malánta közelében, Szlovákia történetének egyik legtragikusabb közlekedési balesete. A karambolban összesen tizenketten haltak meg, köztük gyerekek. További 15 személy megsérült.

Ma nemzeti gyásznapot tartanak Szlovákiában az áldozatok emlékére: reggel 8 órától 20 óráig tart. A gyász jeléül félárbocra eresztik a lobogókat.

Címlapról ajánljuk
Megérkezett a kínai elnök Budapestre
videó, képek

Megérkezett a kínai elnök Budapestre

Este kilenc óra előtt szállt le Hszi Csin-ping gépe a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. Orbán Viktor és Lévai Anikó fogadta az elnöki párt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.09. csütörtök, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Felemás zárás a tőzsdéken

Felemás zárás a tőzsdéken

Szerda reggel kedvezőtlen hangulatban telt a kereskedés Ázsiában, ezt követően pedig ugyan reggel jó hangulatban indult a nap Európában, de a déli órákra megtorpant az emelkedés. A magyar tőzsde ma alulteljesítő volt, ami elsősorban az OTP eséséből adódott. A hazai nagypapírok közül nagyot ralizott azonban a Mol, a befektetők megkönnyebbültek a hírre, hogy a kormány szerint az üzemanyagkereskedők eleget tettek a kormány kérésének az elmúlt két hétben. Egyre rosszabra fordul a hangulat az amerikai tőzsdéken, nem kizárt, hogy megszakad ma az öt napja tartó emelkedő széria.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×