eur:
394.42
usd:
370.15
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

Halottjai is vannak a franciaországi esőzéseknek

Legalább hárman életüket vesztették Dél-Franciaországban az elmúlt három nap özönvízszerű esőzésében, amely jelentős károkat is okozott - közölte Christophe Castaner francia belügyminiszter.

A francia meteorológiai szolgálat jelentése szerint a viharok a Montpellier-től Marseille-ig terjedő területet sújtották.

Rekordmennyiségű eső esett Toulonban: 116 liter négyzetméterenként és Sete városában, ahol 80 litert mértek.

Az eső miatt kialakult áradások vasútvonalakat is elárasztottak, a francia állami vasúttársaság, az SNCF legalább november 4-ig felfüggesztette a vonatok közlekedését több szakaszon.

Az egyszerre nyolc megyére kiterjedő heves esőzés miatt 1773 alkalommal hívták a tűzoltókat, s a mentésekben mintegy 2 ezer tűzoltó vett részt a belügyminisztérium szerint, amely azt is jelezte, hogy várhatóan a jövő heti kormányülésen természeti katasztrófa sújtotta területté nyilvánítják az érintett településeket.

Tavaly nem messze erről a területtől, Aude megyében 14-en haltak meg az eső miatt áradásokban, amely 200 millió eurós károkat okozott.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×