eur:
392.17
usd:
366.44
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
Épületnek ütközött mentőautó, amelyet előzőleg ellopott egy felfegyverzett férfi Oslóban 2019. október 22-én. A rendőrség elfogta a jármű tolvaját, akit lövésekkel megsebesítettek. A férfi több gyalogost elütött ámokfutása során.
Nyitókép: MTI/EPA/Stian Lysberg Solum

Kiderült, ki volt az oslói gázoló

Köztörvényes bűnöző az a 32 éves norvég férfi, aki kedden egy elrabolt mentőautóval elgázolt öt embert Oslóban - közölte a norvég biztonsági szolgálat (PST).

A férfi egy nőt és annak két ikercsecsemőjét, valamint egy idős párt ütött el a járdára felhajtva a norvég főváros egyik lakónegyedében, de egyikük sem szenvedett komolyabb sérüléseket.

Martin Bernsen, a PST szóvivője szerint nincs szó terrorcselekményről.

Egyes norvég sajtóorgánumok azt feltételezték, hogy a férfi szélsőjobboldali körökkel áll kapcsolatban.

A gyanúsított ügyvédje újságíróknak elmondta, hogy védencét a rendőrség röviden kihallgatta. Közlése szerint senkinek sem akart ártani, és azért rabolta el a mentőautót, hogy elkerülje a letartóztatást egy autóbaleset után. Elfogása után a mentőautóban kábítószert és lőfegyvert találtak, amely azonban nem volt töltve.

A rendőrség közlése szerint a férfi visszaeső bűnelkövető.

Az elfogáskor a rendőrök lövéseket adtak le a mentőautóra, és a férfi megsebesült, de nem súlyosan.

Az üggyel kapcsolatban egy 25 éves nőt is őrizetbe vettek, aki azonban az ügyvédje szerint véletlenül keveredett az ügybe, és csak azért menekült a helyszínről, mert "pánikba esett".

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Pattannak az amerikai tőzsdék a gyorsjelentések hátán

Pattannak az amerikai tőzsdék a gyorsjelentések hátán

Gazdasági, a piaci folyamatokat esetlegesen befolyásoló adatok tekintetében ma érkezett itthon a MNB tavalyi utolsó negyedéves lakásárindexe, de az S&P Global Ratings hitelminősítői felülvizsgálata is kiemelkedő fontosságú esemény. Vállalati fronton ma is az amerikai gyorsjelentések vannak a fókuszban, a héten a technológia szektor nagyágyúi közül többen jelentettek. A magyar piacon az OTP-re figyeltek elsősorban a befektetők, ma tartotta közgyűlését a nagybank, ahol beszédet mondott Csányi Sándor, a bankcsoport elnök-vezérigazgatója. A részvénypiaci folyamatokkal kiemelten foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×