eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Nyitókép: Pixabay

Megtalálták az eltűnt magyar túrázó holttestét

Holtan találták az erdélyi Bihar-hegységben azt a magyarországi túrázót, akit immár ötödik napja kerestek a romániai hatóságok.

Camelia Rosca, a keresést irányító megyei katasztrófavédelmi felügyelőség szóvivője elmondta: kedden csak a hegyimentő szolgálat csapata ment a helyszínre, és leereszkedett a Fekete-zsombolyba, amelynek mélyén megtalálták a túrázó holttestét.

Pintér István a Bihar megyei hegyimentő szolgálat vezetője elmondta, kedden immár harmadszor ereszkedtek le az ötven méter széles, nyolcvan méter mély üregbe a túrázót keresni. Hozzátette: jelenleg a holttest felszínre hozatalát készítik elő. A hegyimentő szerint a fiatalember feltehetően egy drón röptetéséhez keresett alkalmas helyet, és túlmerészkedett azokon a táblákon, amelyek magyar nyelven is figyelmeztetnek a zuhanásveszélyre. Ez okozhatta, hogy bezuhant a zsombolyba. A hegyimentő valószínűsítette, hogy azonnal szörnyethalt.

Pintér István elmondta: a zsomboly mélyén egy hóból, jégből és bezuhant sziklákból, rönkökből, ágakból összeálló konglomerátum van,

a túrázó teste azáltal vált láthatóvá, hogy a mélybe harmadszor leereszkedő hegyimentők farönköket, ágakat mozdítottak el.

A 29 éves debreceni férfi múlt vasárnap érkezett túrázni az erdélyi Bihar-hegységbe. A román rendőrséget a családja pénteken értesítette az eltűnéséről, miután csütörtök óta nem válaszolt a telefonhívásaikra. A rendőrség - a család beleegyezésével - a fiatalember személyleírását és fényképét is közzétette a sajtóban, a lakosság segítségét kérve a megtalálásához.

Egy túrázó csütörtök este jelentette, hogy az Elveszett Világ turistaúton a Fekete-zsomboly közelében megtalálta az eltűnt férfi táskáját, benne az iratait és fényképezőgépét. Később a hatóságok a férfi autóját is megtalálták.

Az öt napig tartó keresésben a tűzoltóság, a csendőrség, a rendőrség és a hegyimentők csoportjai, valamint az Erdélyi-középhegység Natúrpark személyzete vett részt.

Címlapról ajánljuk
Kempf Zoltán egy időre háttérbe szorítja az influenszerkedést, és megcélozza az olimpiát

Kempf Zoltán egy időre háttérbe szorítja az influenszerkedést, és megcélozza az olimpiát

A világbajnok BMX freestyle-os néhány évre abbahagyta a versenyzést, de amikor a sportága bekerült az olimpiai programba, hamar visszatért. A népszerű influenszer az InfoRádióban elmondta: a BMX freestyle-ban nem lehet előre jósolni vagy esélyeket latolgatni, sok tényezőtől, körülménytől függ, hogy sikerül egy-egy verseny, de a kvótaszerzés lesz a célja a júniusi, budapesti olimpiai selejtezőn.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×