eur:
394.86
usd:
364.07
bux:
65532.7
2024. március 19. kedd Bánk, József
Nyitókép: Pixabay

Vörös riasztást adtak ki, ítéletidőre készülnek Olaszországban

A legmagasabb szintű időjárási készültséget vezették be az északnyugat-olaszországi Liguria tartományban, amelyet nagy erejű vihar és esőzés sújtott hétfő hajnalban. Víz öntötte el Milánó egyes kerületeit is.

A vörös színű riasztás egyelőre délután 3 óráig marad érvényben. A liguriai felhőszakadás a tengerparti Imperia város térségéből Genova és La Spezia felé vonult tovább. Az utcákat víz öntötte el, a hegyekből érkező patakok gyorsan megduzzadtak és kiléptek medrükből.

Több liguriai városban egész napra lezárták az iskolákat és templomokat. A genovai Cristoforo Colombo repülőtéren a heves eső miatt egy órára leállították a gépek üzemanyag-feltöltését.

A vihar Milánót is elérte: a Seveso folyó szintje veszélyesen megemelkedett, több pincét, aluljárót árasztott el a víz. Tűzoltók dolgoznak a víz alá került utcák megtisztításán. Liguria térsége évek óta rendkívüli viharzónának számít, ahol gyakoriak a szélsőséges időjárási jelenségek. Ezeket a tartomány hidrogeológiai sajátosságai mellett a tenger felmelegedése, valamint az erdőirtás, a folyómedrek hiányos tisztítása is fokozza.

Az olasz meteorológiai szolgálat jelentése szerint heves viharok várhatók kedden is Északnyugat-Olaszországban és Szardínia szigetén.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.19. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×