eur:
389.32
usd:
362.74
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Tanya épületei a kelet-hollandiai Ruinerwoldban 2019. október 15-én. Az előző nap a rendőrség egy férfit és hat gyermekét találta meg a gazdaság pincéjében, ahol a család tíz éve élt a világtól elzárva, mert a világvégére készült.
Nyitókép: MTI/EPA/ANP/Wilbert Bijzitter

Új részletek a pincében élő holland családról

Egy osztrák férfit vett őrizetbe és gyanúsított meg a holland rendőrség annak a családnak az ügyében, amely mintegy tíz évig élt egy pincében a világtól elzárva.

A rendőrség az ország északi részén fekvő Ruinerwold egy eldugott családi gazdaságának pincéjében bukkant rá a családra. A holland sajtó szerint a világ végét várták a pincében.

Az 58 éves osztrák férfit azzal gyanúsítják, hogy

akaratuk ellenére tartotta birtokán a család tagjait - öt 18-25 éves testvért beteg édesapjukkal.

A bíróság csütörtökön dönt arról, hogy letartóztassák-e az illetőt.

A holland és az osztrák média szerint a környékbeliek által "József, az osztrák" néven emlegetett, bécsi születésű férfi - lapértesülés szerint asztalos - évek óta élt együtt fiatalok egy csoportjával a bérelt farmon. A rendőrség szerint a férfi nem tagja a nála talált családnak.

Egy közeli fogadó tulajdonosa hétfőn riasztotta a rendőrséget, amikor egy rémült fiatal férfivel találkozott, aki elmondta neki, hogy már kilenc éve nem volt kinn a pincéből.

"Közölte, hogy megszökött és segítségre van szüksége" - mondta a fogadós.

A rendőrség a farmon hat embert talált, akiket gondozásba vett. A farmon lévő ház egy elzárható helyiségében találtak rájuk. A gyermekek édesanyja valószínűleg meghalt még azelőtt, hogy a család 2010-ben a farmra költözött volna.

A helyieket sokkolták a történtek.

Újságíróknak elmondták, hogy a farmon mindig csak egy férfit láttak, nem is tudták, hogy van családja.

A farm a településtől mintegy 200 méterre, egy fás terület mögött fekszik. A sajtójelentések szerint egy nagy veteményes kert található rajta és kecskék is legelnek ott, ami lehetővé tehette a család önellátását éveken keresztül.

Címlapról ajánljuk
Mikor lesz végeredmény? Hány képviselőt küldhetünk Brüsszelbe? – minden, amit tudni kell az EP-választásról

Mikor lesz végeredmény? Hány képviselőt küldhetünk Brüsszelbe? – minden, amit tudni kell az EP-választásról

Olaszországban csak 23 órakor zárnak majd be szavazókörök a június 9-ei európai parlamenti választáson, ezért addig egyetlen országban – így Magyarországon – sem hozzák nyilvánosságra a voksolás hivatalos eredményét. Június 6. és 9. között összesen 370 millió európai választópolgár döntheti el, hogy kik legyenek az Európai Parlament tagjai a következő öt évben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×