INFORÁDIÓ 
2020. július 14. kedd
Örs, Stella

hollandia

világvége

rendőrség

Tanya épületei a kelet-hollandiai Ruinerwoldban 2019. október 15-én. Az előző nap a rendőrség egy férfit és hat gyermekét találta meg a gazdaság pincéjében, ahol a család tíz éve élt a világtól elzárva, mert a világvégére készült.

Tíz évig várta a világvégét egy pincében egy holland család

Infostart / MTI

A rendőrség az ország keleti részén fekvő Ruinerwold egy eldugott családi gazdaságának pincéjében bukkant rá a családra, egy férfire és hat gyermekére. A helyieket sokkolták a történtek.

A világvégére várva mintegy tíz évig élt egy pincében a világtól elzárva egy holland férfi hat gyermekével. A rendőrség az ország keleti részén fekvő Ruinerwold egy eldugott családi gazdaságának pincéjében bukkant rá a családra.

A holland rádió híradása szerint

a férfi és hat 16-25 év közötti gyermeke a világ végét várta a pincében.

A közeli fogadó tulajdonosa hétfőn riasztotta a rendőrséget, amikor egy rémült fiatal férfivel találkozott, aki elmondta neki, hogy már kilenc éve nem volt kinn a pincéből. "Közölte, hogy megszökött és segítségre van szüksége" - mondta a fogadós.

A rendőrség a farmon hat embert talált, akiket gondozásba vett - közölte a testület szóvivője. Arról nem szólt, milyen állapotba találták meg őket, és milyen körülmények között éltek a pincében, mondván még teljes erővel folyik a nyomozás. Őrizetbe vettek egy 58 éves férfitt, aki nem volt hajlandó együttműködni a hatóságokkal.

Holland médiaértesülések szerint a farmon lévő ház szobájának szekrénye mögött találtak rá a rendőrök egy lépcsőre, amely a pincébe vezetett, ahol az apa és a gyerekek éltek.

Azt nem tudni, hogy a gyermekek anyja hol lehet.

A helyieket sokkolták a történtek. Újságíróknak elmondták, hogy a farmon mindig csak egy férfit láttak, nem is tudták, hogy van családja. A farm a településtől mintegy 200 méterre, egy fás terület mögött fekszik. A sajtójelentések szerint egy nagy veteményes kert található rajta és kecskék is legelnek ott, ami lehetővé tehette a család önellátását éveken keresztül.

Nyitókép: MTI/EPA/ANP/Wilbert Bijzitter
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018