eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
A Liberálisok és Demokraták Szövetsége Európáért (ALDE) jelöltje, Margrethe Vestager, az Európai Szocialisták Pártjának (PES) jelöltje, Frans Timmermans és az Európai Néppárt (EPP) jelöltje, Manfred Weber (b-j) az Európai Bizottság élére javasolt csúcsjelöltek televíziós vitájának kezdete előtt az Európai Parlament plenáris üléstermében Brüsszelben 2019. május 15-én.
Nyitókép: A Liberálisok és Demokraták Szövetsége Európáért (ALDE) jelöltje, Margrethe Vestager, az Európai Szocialisták Pártjának (PES) jelöltje, Frans Timmermans és az Európai Néppárt (EPP) jelöltje, Manfred Weber (b-j) az Európai Bizottság élére javasolt csúcsjelöltek televíziós vitájának kezdete előtt az Európai Parlament plenáris üléstermében Brüsszelben 2019. május 15-én. MTI/EPA/Olivier Hoslet

Megerősítette a csúcsjelölti rendszert az Európai Parlament házbizottsága

Ezt Antonio Tajani, a képviselőtestület elnöke jelentette be.

Az úgynevezett Elnökök Értekezletének ülésén a frakciók többsége egyetértett azzal, hogy az Európai Bizottság elnökének megválasztásakor a csúcsjelölti rendszerből kell kiindulni, abból, hogy ki volt a legtöbb szavazatot elérő párt megválasztott jelöltje a posztra.

Közben a Visegrádi Négyek, köztük Magyarország cseh sajtóhírek szerint saját jelölt állításában gondolkodnak, méghozzá Maroš Šefčovič, az Európai Bizottság energetikáért felelős eddigi alelnöke személyében. A politikus azt mondta, készen áll arra, hogy az európai politikában szerzett tapasztalatait kihasználja.

A Hospodárské Noviny szerint Emmanuel Macron francia államfő Brüsszelben találkozott Csehország, Lengyelország, Magyarország és Szlovákia kormányfőivel, hogy megvitassa a kérdést. Macron állítólag a néppárti Michel Barnier-t, az Európai Bizottságnak a brit kiválás ügyében felelős főtárgyalóját szeretné látni a bizottság élén. Minderről itt és itt írtunk bővebben.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×