eur:
393.54
usd:
364.48
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Donald Trump amerikai elnök (j) fogadja Orbán Viktor miniszterelnököt a washingtoni Fehér Házban 2019. május 13-án.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Donald Trump: Orbán Viktor nagyszerű munkát végez

Közösen tartott sajtótájékoztatón a magyar kormányfő és az amerikai elnök a Fehér Házban.

Washingtonban Donald Tru,p személyesen fogadta a Fehéz Ház egyik bejáratánál Orbán Viktort, akivel kezet fogtak, üdvözölték a fotósokat, majd beléptek az épületbe, ahol megkezdődött szűk körű megbeszélésük. Ezen Donald Trump és Orbán Viktor mellett részt vett Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter és John Bolton, az amerikai elnök nemzetbiztonsági tanácsadója.

A találkozó után a két politikus az ovális irodában tartott sajtótájékoztatót. Az amerikai elnök azt mondta Orbán Viktorról, hogy jó munkát végzett, biztonságban tartotta az országát. Trump hozzátette, hogy a tárgyalásokon a kereskedelemről és más ügyekről is szó lesz. Kiemelte, hogy

Magyarország jó és büszke tagja a NATO-nak.

Orbán Viktor arról beszélt, hogy újra fiatalnak érzi magát, mert húsz év után jár újra Washingtonban. Közölte, hogy a találkozón a stratégiai együttműködés megerősítése mellett globális politikai ügyek is szóba kerülnek. Jelezte, hogy hasonlóan gondolkodnak az illegális migráció elleni harcról. A magyar kormányfő hozzátette, hogy megvédik a keresztény közösségeket szerte a világban.

Washington, 2019. május 13.
Donald Trump amerikai elnök (b) és vendége, Orbán Viktor miniszterelnök a washingtoni Fehér Ház Roosevelt-termében, ahol a magyar kormányfő beírt az emlékkönyvbe 2019. május 13-án.
MTI/Koszticsák Szilárd
Donald Trump amerikai elnök (b) és vendége, Orbán Viktor miniszterelnök a washingtoni Fehér Ház Roosevelt-termében, ahol a magyar kormányfő beírt az emlékkönyvbe MTI/Koszticsák Szilárd

Erre válaszolva Trump azt mondta,

a magyarok nagyszerű munkát végeznek a keresztény közösségekért.

Újságírói kérdésre válaszolva az amerikai elnök azt mondta, hogy emberek tisztelik a magyar miniszterelnököt, aki sok jó dolgot tett az emberekért és a bevándorlás ügyében is.

Orbán Viktor közölte, hogy a magyar kormány az emberekért és az emberek által dolgozik. Hozzátette, hogy a 2011-ben elfogadott alkotmány jól működik.

A szűk körű megbeszélést plenáris tanácskozás követte.

A találkozó előtt Orbán Viktor beírt a Fehér Ház emlékkönyvébe.

Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×