Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek.
Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot


MÉG NEM VAGYOK 18 ÉVES

INFORÁDIÓ 
2020. április 10. péntek
Zsolt

srí lanka

merénylet

halottak

Emberek sietnek biztonságos helyre Srí Lanka fővárosában, Colombóban 2019. április 22-én, húsvéthétfőn, miután kijárási tilalmat rendeltek el az előző nap elkövetett Srí Lanka-i merényletek miatt. Radzsita Szenaratne kormányszóvivő és egészségügyi miniszter 2019. áprilisi 22-én bejelentette, hogy a Nemzeti Tauhít Dzsamaat Srí Lanka-i szélsőséges csoport követte el a több mint 290 halálos áldozatot követelő húsvétvasárnapi támadásokat.

Harminckilenc külföldi a halottak között Srí Lankán

Infostart / MTI

A vasárnapi Srí Lanka-i merényletsorozat közel 300 halálos áldozat között harminckilenc külföldi van - közölték a szigetország hatóságai.

A robbantások nyolc nagy-britanniai állampolgárral végeztek - tudatta a Srí Lanka-i brit nagykövetség. Ugyancsak nyolc halott indiai - a szubkontinensnyi ország hivatalos közlése szerint.

Dánia egyelőre nem erősítette meg hivatalosan, hogy három halott a skandináv ország állampolgára volt.

Ausztrália két polgárának halálát tudatta, Kína ugyancsak. Az Egyesült Államok egy állampolgára vesztette életét az egyik szállodai robbantásban.

Rajtuk kívül holland, japán, spanyol és portugál állampolgárok is életüket vesztették a vasárnapi merényletsorozatban. A legtöbb halott Srí Lanka-i keresztény.

Húsvét vasárnapján kilenc robbantás történt az ázsiai szigetországban. 290-en életüket vesztették és 500-an megsebesültek.

A támadásokat egy Srí Lanka-i szélsőséges csoport, a Nemzeti Tauhít Dzsamaat követte el három templom és három luxusszálló ellen egy időben hét öngyilkos merénylővel, akik mindegyike Srí Lanka-i állampolgár volt. A hatóságok azt gyanítják, hogy a merénylőknek külföldi kapcsolataik voltak, egy nemzetközi terrorszervezet állhat mögöttük.

A 21 millió lakosú Srí Lanka lakosságának 70 százaléka buddhista vallású, 12 százalék hindu, 10 százalék muszlim, és 7 százalék, vagyis mintegy 1,2 millió lakos katolikus. A 2009-ben véget ért polgárháború óta eddig nem volt jelentősebb terrorcselekmény az országban, de a különböző vallások hívei között rendszeresen vannak súrlódások és kisebb összetűzések.

Negombo, 2019. április 22.
Véres a fal egy Krisztus-szobor mögött a robbantásos merényletben megrongálódott negombói Szent Sebestyén katolikus templomban 2019. április 21-én, húsvétvasárnap. Srí Lankán ezen a napon nyolc robbantásos merényletet követtek el templomok és szállodák ellen. A nyolcból hat támadást a fővárosban, Colombóban követtek el: négy luxusszállodában, a Cinnamon Grand Hotelben, a Shangri-La Colombóban, a Kingsburyben és egy vendégházban a Dehivela peremkerületben, valamint a Szent Antal katolikus templomban, illetve egy eddig meg nem határozott épületben. A két vidéki robbantást a fővárostól 30 kilométerrel északra lévő Negombo város templomában, illetve Batticsaola város evangéliumi keresztény templomában hajtották végre. A merényletekben 290-en vesztették életüket, és több mint 500-an megsebesültek.
MTI/AP
Véres a fal egy Krisztus-szobor mögött a robbantásos merényletben megrongálódott negombói Szent Sebestyén katolikus templomban 2019. április 21-én, húsvétvasárnap. MTI/AP

Nyitókép: MTI/EPA/M.A. Pushpa Kumara
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018