eur:
392.93
usd:
366.52
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin
Moszkva, 2017. április 19.Dmitrij Medvegyev orosz miniszterelnök beszámol a kormány 2016-os munkájáról az orosz parlament alsóházában, a dumában Moszkvában 2017. április 19-én. (MTI/EPA/Jurij Kocsetkov)
Nyitókép: MTI/EPA/Jurij Kocsetkov

Moszkva újabb komoly lépése a konfliktusban

Oroszország június elsejétől leállítja és külön engedélyhez köti a szén, a kőolaj, az olajipari termékek és származékok, illetve a földgáz exportját Ukrajnába, válaszul az ellene Kijev által bevezetett legújabb szankciókra - jelentette be Dmitrij Medvegyev orosz miniszterelnök Gorkiban.

Moszkva emellett megtiltja az ukrán gép-, könnyű- és fémfeldolgozó-ipari termékek importját. Ennek a behozatalnak az értéke tavaly megközelítette a 250 millió dollárt.

"Kénytelenek vagyunk megvédeni érdekeinket.

Ezzel kapcsolatban kormányrendeletet írtam alá" - mondta Medvegyev.

"Véglegesítjük azon áruk listáját, amelyeket ez év június elsejétől kizárólag külön engedély alapján lehet majd kivinni Ukrajnába - közölte az államfő, hozzátéve, hogy ezek közé tartoznak a tüzelőanyagok is.

A múlt héten az ukrán kormány újabb szankciókat fogadott el Oroszország ellen. A kijevi kabinet egyebek között megtiltotta a befőttesüvegek, az üvegpalackok, a formalin és más árucikkek behozatalát.

A orosz szankciók kiterjesztését Medvegyev három nappal az ukrán elnökválasztás második fordulója, és egy nappal a jelöltek tervezett vitája előtt jelentette be.

Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×