INFORÁDIÓ 
2019. augusztus 21. szerda
Hajna, Sámuel

madeira

buszbaleset

áldozatok

Canico, 2019. április 17. Mentőalakulatok tagjai a buszbaleset helyszínén a Portugáliához tartozó Madeira szigetén, Canicóban 2019. április 17-én. A SIC Noticias portugál hírtelevízió szerint legalább huszonnyolcan vesztették életüket a turistákat szállító busz balesetében. MTI/EPA-LUSA/Homem Gouveia

Itt a hivatalos jelentés a madeirai buszbaleset áldozatairól

Infostart / MTI

A madeirai buszbaleset mindegyik halálos áldozata német állampolgár volt, a kórházban belehalt sérüléseibe egy nő, így 29-re emelkedett a halottak száma. 

Marcelo Rebelo de Sousa a mentési munkálatok addigi eredményei alapján korábban azt mondta, 11 férfi és 17 nő vesztett életét a Portugáliához tartozó szigeten történt buszbalesetben. Az államfő jelezte, hogy haladéktalanul a tragédia helyszínére utazik.

Előzőleg még arról szóltak a hírek, hogy a halottak többsége volt német állampolgár, a vizsgálatok során azonban hamar kiderült, hogy mindegyikük az volt. António Costa portugál miniszterelnök Twitter-bejegyzésében még az este folyamán részvétét fejezte ki Angela Merkel német kancellárnak.

"Rettenes hír érkezett hozzánk Madeiráról"

- írta a kancellár szóvivője Twitter-üzenetében. "Mélységes fájdalmat érzünk mindazok miatt, akik életüket vesztették a buszbalesetben" - tette hozzá Steffen Seibert. A német külügyminisztérium közvetlen kapcsolatba lépett a madeirai hatóságokkal. Seibert közölte, hogy külön közvetlen telefonvonalat létesített a hozzátartozókért aggódó családtagok számára.

A baleset helyi idő szerint fél hétkor történt. Hírügynökségi értesülések szerint a buszon ötvenheten utaztak.

A sofőr Canico településen egy kanyarban elvesztette uralmát a jármű felett, a busz letért az útról és egy domboldali lejtőn lezuhant.

A balesetnek korábban huszonnyolc sebesültje volt, köztük a portugál sofőr és az ugyancsak portugál idegenvezető. Az újabb jelentések szerint azonban az intenzív osztályon belehalt sérüléseibe az egyik német nő, így a halálos áldozatok száma 29-re emelkedett.

A Funchalban lévő kórházban így most 27 sebesült van, ketten az intenzív osztályon, 23-at még megfigyelés alatt tartanak, ketten pedig hamarosan távozhatnak. A helyi hatóságok szerint

az autóbusz "viszonylag új" volt, mindössze öt éve volt forgalomban,

és egyetlen előző műszaki vizsgálat sem mutatott ki hibát a járműben.

Nyitókép: Mentőalakulatok tagjai a buszbaleset helyszínén a Portugáliához tartozó Madeira szigetén, Canicóban 2019. április 17-én. MTI/EPA-LUSA/Homem Gouveia
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018