eur:
392.24
usd:
366.07
bux:
66793.58
2024. április 26. péntek Ervin
18 éven felülieknek
Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek.

Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot
Mentőalakulatok tagjai a buszbaleset helyszínén a Portugáliához tartozó Madeira szigetén, Canicóban 2019. április 17-én. A SIC Noticias portugál hírtelevízió szerint legalább huszonnyolcan vesztették életüket a turistákat szállító busz balesetében.
Nyitókép: Mentőalakulatok tagjai a buszbaleset helyszínén a Portugáliához tartozó Madeira szigetén, Canicóban 2019. április 17-én. MTI/EPA-LUSA/Homem Gouveia

Harminc turista meghalt a buszbalesetben sajtóértesülések szerint - videó

Sajtóértesülések szerint legalább huszonnyolcan vesztették életüket a Portugáliához tartozó Madeira szigetén szerdán történt buszbalesetben, SIC Noticias portugál hírtelevízió szerint 11 férfi és 17 nő, és az áldozatok többsége német állampolgár.

Később a Lusa portugál hírügynökség is megerősítette az értesülést Santa Cruz polgármesterére hivatkozva.

Hírügynökségi értesülések szerint a buszon ötvenheten utaztak.

A sofőr Canico településen egy kanyarban elvesztette uralmát a jármű felett, amely letért az útról és egy domboldali lejtőn lezuhant.

A baleset helyi idő szerint fél hétkor történt. A canicói lakosok szerint a szerencsétlenség a kora esti órákban még napfényes időben történt.

A SIC Noticias portugál hírtelevízió beszámolója szerint számos mentő érkezett ki a baleset helyszínére.

"Nincsenek szavak, amelyek leírhatnák a történteket. Nem bírom elviselni ezeknek az embereknek a szenvedését" - mondta Filipe Sousa, Santa Cruz városának polgármestere. Hozzátette: a buszon utazó turisták többsége német állampolgár volt.

Úgy tudni, a busz portugál sofőrje és az idegenvezető megsérült a balesetben.

Őket és a további sérülteket a sziget Funchal nevű fővárosának kórházába szállították.

A német külügyminisztérium szerda esti állásfoglalása szerint "feltehetően németek is lehettek az áldozatok között". "A lisszaboni német nagykövetség munkatársai felvették a kapcsolatot a helyi hatóságokkal" - közölte a külügyi tárca egyik szóvivője a dpa német hírügynökség megkeresésére.

Címlapról ajánljuk

Titokzatos nagy vásárlás előtt az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

A Politico értesülései szerint az Egyesült Államok pénteken egy 6 milliárd dolláros fegyvercsomagot jelenthet be Ukrajnának a nemrég elfogadott 60,8 milliárd dolláros keretből. A csomag tartalmaz majd Patriot légvédelmi rakétákat, tüzérségi lőszert, drónokat, drón elleni fegyvereket, illetve levegő-levegő rakétákat vadászgépekhez. Az AP két amerikai forrásra hivatkozva arról ír, hogy az ukránok hátrébb vonták a frontvonalról az amerikai Abrams tankokat, mivel az orosz drónok könnyen észreveszik és megtámadják őket.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×