eur:
393.75
usd:
365.16
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Nyitókép: Jetfly.hu

Potyautas katapultált a vadászgépből, súlyos baleset lett belőle

A 64 éves vendég ismeretlen okokból kirepült egy francia repülőből, kórházban ápolják.

Furcsa baleset történt Franciaországban, a Saint-Dizier légibázison. A levegőbe emelkedő, kétüléses Rafale B hátsó üléséből egy 64 utas katapultált - írja a jetfly.hu.

A baleset körülményeit vizsgálják, egyelőre nem hozták nyilvánosságra, hogy miért katapultált a forrásokban "nem katonaként" megjelölt utas, akit vélhetően tájékozódási repülésre vittek volna fel, ami nem ismeretlen szokás Franciaországban sem. VIP személyek, újságírók, akiknek lehetősége nyílik egy vadászgép hátsó ülésében a levegőbe emelkedni, átesnek egészségügyi ellenőrzésen, továbbá a felszállás előtt részletes tájékoztatást kapnak arról, hogy egy pilótafülkében mi mire való, mihez nem lehet nyúlni, ez utóbbi esetében a katapultülést működésbe hozó kar a legfontosabb.

A szerdai balesetben katapultáló utas a gépelhagyás során súlyos sérüléseket szenvedett, kórházban ápolják, állapota információk szerint stabil.

A Rafale pilótája a katapultálás során szétrobbanó pilótafülke daraboktól szintén sérülést szenvedett, de ennek ellenére sikeresen le tudott szállni repülőgépével.

A Francia Légierő szóvivője megerősítette a különös, sok kérdést felvető baleset hírét, a vizsgálatot megkezdték. A katapultálás oka egyelőre ismeretlen, nincs kizárva a véletlen működésbe hozatal, illetve a Martin Baker katapultülés meghibásodása sem.

Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 29. 09:45
×
×
×
×