eur:
393.47
usd:
368.67
bux:
65765.96
2024. április 23. kedd Béla
Caracas, 2018. május 24.Nicolás Maduro újraválasztott venezuelai államfő a hivatali eskütételére érkezik a felesége, Cilia Flores társaságában az alkotmányozó nemzetgyűlés ülésére Caracasban 2018. május 24-én, négy nappal az után, hogy megnyerte az előrehozott elnökválasztást. (MTI/AP/Ariana Cubillos)
Nyitókép: Ariana Cubillos

Nemet mondott Manduro a nyolcnapos ultimátumra

Venezuela nincs Európához kötve, ez arcátlanság - közölte a venezuelai elnök, amikor Visszautasította azt határidőt, amelyet európai országok szabtak meg számára új választások kiírására.

Senki nem adhat nekünk ultimátumot. Ezt vissza kell vonniuk - jelentette ki Maduro a CNN Türk hírtelevíziónak adott interjúban. A német, a francia, a spanyol és a brit kormány szombaton közölte, hogy ha Maduro nyolc napon belül nem ír ki szabad, tiszta és demokratikus választásokat, akkor elismerik Juan Guaidót, az ellenzéki többségű venezuelai parlament elnökét ideiglenes elnökként.

Jorge Arreaza venezuelai külügyminiszter már szombaton visszautasította az európai országok ultimátumát.

Recep Tayyip Erdogan török államfő az utóbbi napokban nyíltan kiállt Nicolás Maduro hivatalban lévő venezuelai államfő mellett, telefonon beszélt vele, és Törökország támogatásáról biztosította.

Maduro a CNN Türk televíziónak arról is beszélt, hogy országa "történelmi háborút" vív a demokrácia és a szabadság nevében. A kialakult helyzetért az Egyesült Államokat tette felelőssé, amely szerinte támadást intéz Venezuela ellen. Az államfő a török hírtelevízió kérdésére válaszolva elmondta: azt tervezi, hogy továbbra is vezeti és megvédelmezi országát.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Berobbant a mesterséges intelligencia a vállalatok életébe, mindenki beszáll az AI-versenybe

Berobbant a mesterséges intelligencia a vállalatok életébe, mindenki beszáll az AI-versenybe

Az első számú globális megatrend lett a mesterséges intelligencia boom, ami alapjaiban ír át üzleti modelleket, diszruptálhat iparágakat és felborítja az eddigi játékszabályokat. Egy teljes konferencianapon keresztül azzal foglalkozunk az AI in Business c. rendezvényünkön, milyen változásokat hoz az AI az üzlet számára az egyes szektorokban és területeken. Mellébeszélés helyett üzleti stratégiákat, valós megoldásokat és use case-eket mutatnak be a témát ismerő tanácsadók, IT-beszállítók, és azok a vállalati vezetők, akik már aktívan keresik vagy már meg is találták az AI-ban rejlő üzleti lehetőségeket. A Portfolio AI in Business rendezvényéről ebben a cikkünkben számolunk be.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×