eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
Brüsszel, 2018. március 23.Theresa May brit miniszterelnök nyilatkozik a sajtó képviselőinek az Európai Unió tagállamai kétnapos állam- és kormányfői csúcstalálkozójának első napi ülésének végén Brüsszelben 2018. március 23-án hajnalban. (MTI/EPA/Julien Warnand)
Nyitókép: JULIEN WARNAND

A bírálóknak üzent Theresa May

Theresa May szerint a brit EU-tagság megszűnésének (brexit) feltételrendszeréről szóló megállapodás ellenzőinek feladata lenne, hogy más megoldásokat javasoljanak, ha a jelenlegi egyezményt nem tudják elfogadni.

A brit miniszterelnök a BBC televízió vasárnapi politikai magazinműsorában kijelentette: a brexit-megállapodás bírálói közül eddig senki nem állt elő alternatív javaslatokkal.

Megerősítette, hogy a megállapodásról szóló, decemberről elhalasztott alsóházi szavazást január közepén mindenképpen megtartják.

Theresa May hangsúlyozta: ha az alsóházi képviselők ezen a voksoláson elvetik az Európai Unióval kötött egyezményt, senki nem tudja megmondani, hogy onnantól mi történne, az ország "feltérképezetlen területen" találná magát.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×