eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (b) brazíliai munkalátogatása keretében megbeszélést folytatott Jair Bolsonaro államfővel Brazíliavárosban 2019. január 2-án.
Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsődi Balázs

Szakértő: új kapuk nyílhatnak a magyar-brazil kapcsolatokban

Új lendületet adhat a brazil-magyar gazdasági együttműködésnek Orbán Viktor miniszterelnök brazíliai útja és Jair Bolsonaro államfő tervezett budapesti látogatása - mondta az InfoRádiónak Vogel Dávid Latin-Amerika szakértő.

Brazília gazdasága eléggé diverzifikált, ellentétben több latin-amerikai országéval. Erős az agráriuma és az ipara, különösen a hadiipara, régiós szinten vezető helyzetben van – közölte az InfoRádióval Vogel Dávid Latin-Amerika szakértő. Hozzátette: olajmezőket is felfedeztek a brazil partoknál, amiben szintén nagy potenciál rejlik.

Jair Bolsonaro új elnök tervei közül egyelőre a két nagy állami cég, a Petrobras és az Electrobras privatizációját lehetett hallani.

Emellett szeretnének hozzányúlni a nyugdíjrendszerhez is.

Jelenleg 55 évesen el lehet menni nyugdíjba, de ez kevésbé fenntartható – emelte ki az elemző.

A magyar-brazil kapcsolatokat a távolság és méretbeli különbség befolyásolja. Vogel Dávid szerint nincs olyan nagy kaliberű együttműködés, ami áthidalná, hogy ez a távolság leküzdhető legyen.

Orbán Viktor ott volt Bolsonaro beiktatásán, és az új brazil elnök elfogadta a magyar kormányfő meghívását Budapestre.

Ez a látogatás új kapukat nyithat a két ország kapcsolatában

– hangsúlyozta a szakértő.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×