eur:
389.22
usd:
359.38
bux:
66405.83
2024. február 26. hétfő Géza
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (b) brazíliai munkalátogatása keretében megbeszélést folytatott Jair Bolsonaro államfővel Brazíliavárosban 2019. január 2-án.
Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsődi Balázs

Szakértő: új kapuk nyílhatnak a magyar-brazil kapcsolatokban

Új lendületet adhat a brazil-magyar gazdasági együttműködésnek Orbán Viktor miniszterelnök brazíliai útja és Jair Bolsonaro államfő tervezett budapesti látogatása - mondta az InfoRádiónak Vogel Dávid Latin-Amerika szakértő.

Brazília gazdasága eléggé diverzifikált, ellentétben több latin-amerikai országéval. Erős az agráriuma és az ipara, különösen a hadiipara, régiós szinten vezető helyzetben van – közölte az InfoRádióval Vogel Dávid Latin-Amerika szakértő. Hozzátette: olajmezőket is felfedeztek a brazil partoknál, amiben szintén nagy potenciál rejlik.

Jair Bolsonaro új elnök tervei közül egyelőre a két nagy állami cég, a Petrobras és az Electrobras privatizációját lehetett hallani.

Emellett szeretnének hozzányúlni a nyugdíjrendszerhez is.

Jelenleg 55 évesen el lehet menni nyugdíjba, de ez kevésbé fenntartható – emelte ki az elemző.

A magyar-brazil kapcsolatokat a távolság és méretbeli különbség befolyásolja. Vogel Dávid szerint nincs olyan nagy kaliberű együttműködés, ami áthidalná, hogy ez a távolság leküzdhető legyen.

Orbán Viktor ott volt Bolsonaro beiktatásán, és az új brazil elnök elfogadta a magyar kormányfő meghívását Budapestre.

Ez a látogatás új kapukat nyithat a két ország kapcsolatában

– hangsúlyozta a szakértő.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Államfőválasztás előtt az Országgyűlés - eljött a svédek nagy napja is

Államfőválasztás előtt az Országgyűlés - eljött a svédek nagy napja is

Orbán Viktor miniszterelnök beszédével indul a a parlamenti tavasz. Köztársasági elnököt választhat és Svédország NATO-tagságát is megszavazza az Országgyűlés hétfőn, a tavaszi ülésszak első napján.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.02.26. hétfő, 18:00
Csizmadia Ervin
a Méltányosság Politikaelemző Központ igazgatója
Mire lehet számítani a tőzsdéken?

Mire lehet számítani a tőzsdéken?

Gazdasági információk tekintetében ma itthon az MNB banki mérlegadatokat közöl, az Egyesült Államokban pedig az újlakás-értékesítések adatait közlik. Továbbra is tart az első negyedéves gyorsjelentési szezon, ma a tengerentúlon többek között a Fidelity, a Li Auto és a Unity számait is megismerhetjük. Az előzetes adatok alapján kisebb eséssel nyithatnak a vezető európai tőzsdék.  

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×