eur:
394.44
usd:
370.58
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
Nyitókép: Facebook/Orbán Viktor

Orbán Viktor videót posztolt brazil látogatásáról

A miniszterelnök részt vett a jobboldali Jair Bolsonaro elnök beiktatási ceremóniáján - erről készült egy összeállítás.

Rend és haladás - írta Orbán Viktor a közösségi oldalán a videó mellé.

A kormányfő helyi idő szerint 2018 december 31-én, néhány órával szilveszter előtt érkezett meg Brazíliavárosba, hogy részt vegyen Jair Bolsonaro elnök beiktatási ceremóniáján. Az ünnepélyes aktuson jelen volt a világ számos vezető politikusa is. Hivatali esküjének letétele után Orbán Viktorral közös képet is készített az új brazil elnök, akivel a magyar miniszterelnök tárgyalásokat is folytatott (áttekintették a két ország közötti nemzetközi, gazdasági és politikai együttműködési lehetőségeket) - csakúgy, mint a szintén a beiktatásra érkező Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnökkel is. Vele az egyik téma az év elején Jeruzsálemben tartandó V4-Izrael csúcstalálkozó volt.

A magyar miniszterelnök megerősítette Jair Bolsonaro meghívását Magyarországra, melyet a brazil elnök elfogadott.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
Izrael megtámadta Iránt - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Izrael megtámadta Iránt - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Péntekre virradóra megtörtént Izrael válaszcsapása Irán ellen, ennek hatására komoly esést láthattunk az Ázsiai piacokon, és kilőttek a nemesfémek, valamint az olaj is. Ezt követően az európai és amerikai tőzsdéken ugyan a kezdeti aggodalmakat követően nagyobb esés volt várható, a nyitásra azonban jelentősen javult a hangulat. Alapvetően az egész héten rossz hangulat uralkodik a világ tőzsdéin, az izraeli válaszcsapást már beárazták egy bizonyos mértékig a piacok.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×