eur:
393.47
usd:
368.3
bux:
66071.78
2024. április 24. szerda György
Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter beszédet mond az autóipari Modine Hungária Kft. új gyártóüzemének átadóünnepségén Mezőkövesden 2018. március 27-én.
Nyitókép: Vajda János

Szijjártó Péter: hazugságokat terjesztettek Magyarországról

A magyar külgazdasági és külügyminiszter szerint egyes ENSZ-képviselők pozíciójukat használták fel arra, hogy hazugságokat terjesszenek Magyarországról.

Szijjártó Péter Genfben, az ENSZ Emberi Jogi Tanácsának ülésén felszólalva arról beszélt, hogy az ENSZ tagállamai függetlenek, de nem függetlenek az igazságtól, ahogy az ENSZ tisztségviselői sem, akiknek függeniük kell a tagállamoktól és azok lakosságától - jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és Külügyminiszter szerdán Genfben, az ENSZ Emberi Jogi Tanácsának ülésén.

"Egyes tisztségviselők nemrég képtelenségeket állítottak Magyarországról, és ezek nem voltak mások, mint hazugságok. Úgy tesznek, mintha a magyarok nem tudnának a saját jövőjükről dönteni" - mondta az M1 aktuális csatorna által közvetített felszólalásában.

"Úgy gondolják, hogy Magyarországot valamiféle felügyelet alá kellene helyezni, vagyis a magyar népet saját magától kellene megvédeni. Magyarországnak vannak tapasztalatai arról, hogy milyen, amikor a saját népe ellen helyezik valamiféle protektorátus alá" - jelentette ki a miniszter.

"Úgy tesznek, mintha ezek a magyar civil társadalom véleményei lennének, de ezek valójában olyan NGO-k véleményei, amelyek politikai szereplők, és a legutóbbi választásokon meg szerették volna dönteni a magyar kormányt" - tette hozzá.

Az ENSZ e képviselői és ezek az emberek miért nem veszik figyelembe a magyarok valós véleményét, ami a választásokon jelent meg - kérdezte a magyar miniszter. Kiemelte: a magyaroknak joguk van ahhoz, hogy eldöntsék, kivel szeretnének együtt élni, és joguk van megőrizni a tradícióikat - ezzel nem törődnek az ENSZ szóban forgó képviselői.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 24. 09:50
×
×
×
×