eur:
390.26
usd:
364.18
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
Orbán Viktor miniszterelnök (b) és Matteo Salvini olasz belügyminiszter kezet fog sajtótájékoztatójuk kezdete előtt a milánói városházán 2018. augusztus 28-án.
Nyitókép: MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Megosztja az olasz kormánykoalíciót a Sargentini-jelentés

A Liga képviselői a jelentés ellen szavaznak, míg a másik olasz kormánypárt, a baloldali Öt Csillag Mozgalom EP-frakciója megszavazza majd a Magyarországot elmarasztaló dokumentumot.

A Liga képviselői a Sargentini-jelentés ellen szavaznak az Európai Parlamentben - közölte az olasz kormánypárt vezetője közösségi oldalán. Matteo Salvini ezt azzal indokolta, hogy nem lehet és szabadon választott kormányokat elítélni, főleg ha ellenőrizni akarják az ellenőrizetlen migrációt.

A Liga vezetője a RAI olasz közszolgálati televízió népszerű politikai talk-show-jában, a Porta a Portában kedd éjszaka elmondta:

olyan új európai erőben gondolkodik, amelyet az Európai Néppárt és egy alakuló, a nacionalistákat, populistákat egyesítő szervezet alkotna.

Matteo Salvini kifejtette, a Liga és európai szövetségesei azon dolgoznak, hogy a tavaszi európai parlamenti választások révén új erőviszony jöjjön létre Európában."El akarjuk végre távolítani az Európát rosszul kormányzó baloldalt, megszüntetve a szocialista-kereszténydemokrata kettősséget" - jelentette ki az olasz politikus.

A Liga mellett a Hajrá Olaszország európai parlamenti képviselői sem támogatják a Magyarországgal szembeni uniós fellépést. Olasz sajtóértesülések szerint Silvio Berlusconi, a párt elnöke ezt telefonon tudatta Orbán Viktorral.

A másik olasz kormánypárt, a baloldali Öt Csillag Mozgalom (M5S) EP-frakciója megszavazza a Sargentini-jelentést.

Az M5S blogján közölt magyarázat szerint "Orbán Merkel, Berlusconi és Juncker szövetségese, és nem Olaszország barátja, ezt bizonyítja minden egyes alkalommal, amikor nemet mond a (migránsok) áthelyezésére". Matteo Salvini ezt úgy kommentálta, hogy szerinte a két olasz kormánypárt ellentétes EP-voksa nem jelent problémát.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×