INFORÁDIÓ 
2021. január 15. péntek
Lóránd, Lóránt

németország

kampány

sms

Sokkoló kampány: véres táblák az autópálya mellett

Sokkoló kampány: véres táblák az autópálya mellett

Infostart

Németországban vadonatúj közlekedésbiztonsági kampányt hirdettek meg a vezetés közbeni mobiltelefonálás visszaszorítása érdekében.

A német autópályák mentén az elmúlt hetekben új óriásplakátok figyelmeztetnek az egyik legnagyobb közlekedésbiztonsági veszélyforrásra, a járművezető figyelmét leginkább elvonó tényezőre, a mobiltelefon vezetés közbeni használatára. Ez a kontinensünk valamennyi országában tilalmazott közlekedési magatartás egyike a legveszélyesebb „csendes közúti gyilkosoknak”, és

nem is elsősorban az egyik kéz lefoglalása, hanem a figyelem elvonása miatt különösen veszélyes.

A kampány szlogenje –„Tipp Tipp Tot!” – arra utal, hogy a telefonkészülék billentyűzetének nyomkodása akár halálos következményekkel is járhat. Az autópályák mentén kihelyezett képekből három változat is készült. Ami közös bennük, hogy egy-egy megtörtént közúti tragédiára hívják fel a figyelmet, amikor a 38 éves Marie, illetve a 26 éves Jens élete SMS-írás miatt ért véget.

Amikor a jármű 50 km/órás sebességgel halad, egyetlen másodperc figyelemelvonás alatt a gépkocsi 14 métert halad előre, teljesen „vakon”. Ha a figyelemelvonás több másodpercig, például 3-5 másodpercig tart, akkor a jármű akár 70 méter is megtehet mindenféle kontroll nélkül. Egy-egy üzenet írása alatt a gépkocsi akár több száz métert is megtehet, és ezáltal a járművezető nem csak a saját életét, hanem a többi úthasználóét is veszélyezteti.

Az új óriásplakátokat több mint 700 hirdetőtáblán helyezték el a német autópályák és pihenőhelyek mellett.

Nyitókép: baleset-megelozes.eu
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018