eur:
392.76
usd:
366.14
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin
Nyitókép: baleset-megelozes.eu

Sokkoló kampány: véres táblák az autópálya mellett

Németországban vadonatúj közlekedésbiztonsági kampányt hirdettek meg a vezetés közbeni mobiltelefonálás visszaszorítása érdekében.

A német autópályák mentén az elmúlt hetekben új óriásplakátok figyelmeztetnek az egyik legnagyobb közlekedésbiztonsági veszélyforrásra, a járművezető figyelmét leginkább elvonó tényezőre, a mobiltelefon vezetés közbeni használatára. Ez a kontinensünk valamennyi országában tilalmazott közlekedési magatartás egyike a legveszélyesebb „csendes közúti gyilkosoknak”, és

nem is elsősorban az egyik kéz lefoglalása, hanem a figyelem elvonása miatt különösen veszélyes.

A kampány szlogenje –„Tipp Tipp Tot!” – arra utal, hogy a telefonkészülék billentyűzetének nyomkodása akár halálos következményekkel is járhat. Az autópályák mentén kihelyezett képekből három változat is készült. Ami közös bennük, hogy egy-egy megtörtént közúti tragédiára hívják fel a figyelmet, amikor a 38 éves Marie, illetve a 26 éves Jens élete SMS-írás miatt ért véget.

Amikor a jármű 50 km/órás sebességgel halad, egyetlen másodperc figyelemelvonás alatt a gépkocsi 14 métert halad előre, teljesen „vakon”. Ha a figyelemelvonás több másodpercig, például 3-5 másodpercig tart, akkor a jármű akár 70 méter is megtehet mindenféle kontroll nélkül. Egy-egy üzenet írása alatt a gépkocsi akár több száz métert is megtehet, és ezáltal a járművezető nem csak a saját életét, hanem a többi úthasználóét is veszélyezteti.

Az új óriásplakátokat több mint 700 hirdetőtáblán helyezték el a német autópályák és pihenőhelyek mellett.

Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×