eur:
393.41
usd:
367.54
bux:
67190.87
2024. április 26. péntek Ervin
Nyitókép: LN Online

Késes támadás egy lübecki buszon, sok a sérült

Tizenketten könnyebben, ketten pedig súlyosan megsebesültek egy távolsági buszon történt késes támadásban a németországi Lübeckben.

A Lübecker Nachrichten értesülései szerint Lübeck Kücknitz nevű városrészében, egy autóbuszon történt a késes támadás, az elkövetőt elfogták. Egy hátizsákot hagyott hátra, ezt a rendőrség átvizsgálta.

Egy szemtanú azt mondta, hogy a Travemünde felé tartó zsúfolt buszon egy utas ledobta a hátizsákját, előhúzott egy kést, és megtámadta az embereket. A sofőr azonnal megállt, erre őt is megtámadta az elkövető, de ki tudta nyitni az ajtót, így az utasok többsége ki tudott menekülni a járműből. Egy közelben járó rendőrjárőr tagjai elfogták a támadót, aki lapértesülések szerint egy középkorú iráni férfi.

A helyi lap szerint a hátizsákban gyúlékony anyagot, vélhetően alkoholt találtak, de a támadást egy konyhakéssel hajtotta végre a férfi.

A sérültek számát még mindig nem erősítették meg a német hatóságok. Egyelőre a szemtanúkat hallgatják ki, illetve az elkövetőt.

Címlapról ajánljuk
Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

A pénzügyi szektor sokkal jobban fel van készülve a különféle kibertámadásokra, mint az egészségügyi szolgáltatók – mondta az InfoRádióban Palicz Tamás egészségügyi kiberbiztonsági szakértő. Arról is beszélt, hogy az utóbbi időben előfordult, hogy bizonyos támadások után teljesen újra kellett szervezni egy-egy kórház vagy egyes estekben egy teljes régió működését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Pattannak az amerikai tőzsdék a gyorsjelentések hátán

Pattannak az amerikai tőzsdék a gyorsjelentések hátán

Gazdasági, a piaci folyamatokat esetlegesen befolyásoló adatok tekintetében ma érkezik itthon a MNB tavalyi utolsó negyedéves lakásárindexe, de az S&P Global Ratings hitelminősítői felülvizsgálata is kiemelkedő fontosságú esemény lesz: magyar szempontból azért is kulcsfontosságú az S&P osztályzata, mert a három nagy hitelminősítő közül jelenleg náluk a legrosszabb a besorolásunk, a BBB mínusz osztályzat egyetlen fokozattal van a befektetésre ajánlott kategória határa felett. Vállalati fronton ma is az amerikai gyorsjelentések lesznek a fókuszban, a héten a technológia szektor nagyágyúi közül többen jelentenek. A magyar piacon az OTP-re figyelhetnek elsősorban a befektetők, ma tartja közgyűlését a nagybank, ahol beszédet mond Csányi Sándor, a bankcsoport elnök-vezérigazgatója. A részvénypiaci folyamatokkal kiemelten foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×