eur:
392.22
usd:
367.13
bux:
0
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
Lübeck, 2018. július 20.Helyettesítő buszra szállnak utasok Lübeckben 2018. július 20-án, miután egy férfi késsel egy távolsági busz utasaira támadt az észak-németországi városban. Többen megsebesültek, a támadót őrizetbe vették. (MTI/EPA/Felix König)
Nyitókép: MTI/EPA/Felix König

Egy német állampolgárságú iráni férfi késelt a lübecki buszon

Egyelőre nem hajlandó vallomást tenni az évek óta Németországban élő, 34 éves támadó.

Egyelőre nem beszél az a 34 éves férfi, akit az ügyészség azzal gyanúsít, hogy péntek délután késsel támadt egy távolsági busz utasaira az észak-németországi Lübeckben.

"Az elkövető egyelőre nem ismerte be, hogy ő követte el azt, amivel vádoljuk" - mondta Ulla Hingst, a lübecki ügyészség szóvivője, aki megerősítette, hogy a férfi Iránban született, de már több éve német állampolgár, és Lübeckben él.

A férfit szombat délelőtt állítják bíróság elé. A vádhatóságkezdeményezi az előzetes letartóztatását. Egyelőre szándékos gyújtogatás kísérletével - a hátizsákjában ugyanis gyúlékony anyagokat találtak -, súlyos testi sértéssel és testi sértéssel vádolják.

A férfi péntek délután kilenc embert sebesített meg késével a Travemündébe tartó, utasokkal teli buszon. Indítéka egyelőre ismeretlen, a hatóságok nem zárják ki, hogy terrortámadás történt.

Címlapról ajánljuk

Sárkány, Krokodil és Ragyogás – ezek lehetnek a pusztító izraeli bosszúállók

Izrael bejelentette, hogy nem hagyja válasz nélkül Irán tömeges drón- és rakétatámadását. Dél-Libanonban már meg is ölték a Hezbollah néhány fontos parancsnokát, de lehet, hogy Jeruzsálemben ennyivel nem fogják beérni. Szakértők most azt találgatják, vajon hogyan vághatna vissza Izrael a határaitól több mint ezer kilométerre lévő Iránnak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×