INFORÁDIÓ 
2020. június 2. kedd
Anita, Kármen

cápatámadás

new york

fehér cápa

Homoki tigriscápa (Carcharias taurus) úszik a Nyíregyházi Állatpark április 30-án nyíló Zöld Piramisában helyet kapó ócenáriumában, ahová több mint kétszáz tengeri hal érkezett Malajziából.

Cápa támadt gyerekekre New York partjainál

Infostart / MTI

Hetven éve nem fordult elő, hogy New York állam partjainál cápa támadjon emberre.

Amerikai illetékesek megerősítették, hogy valóban cápa harapott meg egy fiút a New York-i Fire sziget partjainál. A 13 éves fiú lábából eltávolított fogdarab egy cápáé, de a szakemberek nem tudták meghatározni, milyen cápa követte el a támadást a fog hiányos állapota miatt.

Azt egyelőre nem tudták megerősíteni, hogy valóban cápa harapott meg egy 12 éves lányt a térségtől néhány kilométerre, egy másik strandon. Mindkét gyermeket szerdán érte támadás, a hatóságok azonnal lezárták a strandokat. A gyerekeket a kórházban ellátták, mindketten teljesen fel fognak épülni.

Hetven éve nem fordult elő, hogy New York állam partjainál cápa támadjon emberre, az utolsó, 1948-as eset előtt is csupán 10 cápatámadást jegyeztek fel a térségben.

Amerikai óceanográfusok tanulmánya szerint a New York-i öböl a fehér cápakölykök egyik óvodája. Műholdas és akusztikus technológiával 10 fehér cápakölyök vándorlását követve állapították meg a szakemberek, hogy Long Island délkeleti partjainak sekély vízében a későnyári hónapokban keresnek menedéket a nagy tengeri ragadozók elől az egyévesnél fiatalabb fehér cápák.

Nyitókép: MTI Fotó: Balázs Attila
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018