eur:
394.52
usd:
369.69
bux:
65160.61
2024. április 19. péntek Emma
Homoki tigriscápa (Carcharias taurus) úszik a Nyíregyházi Állatpark április 30-án nyíló Zöld Piramisában helyet kapó ócenáriumában, ahová több mint kétszáz tengeri hal érkezett Malajziából.
Nyitókép: MTI Fotó: Balázs Attila

Cápa támadt gyerekekre New York partjainál

Hetven éve nem fordult elő, hogy New York állam partjainál cápa támadjon emberre.

Amerikai illetékesek megerősítették, hogy valóban cápa harapott meg egy fiút a New York-i Fire sziget partjainál. A 13 éves fiú lábából eltávolított fogdarab egy cápáé, de a szakemberek nem tudták meghatározni, milyen cápa követte el a támadást a fog hiányos állapota miatt.

Azt egyelőre nem tudták megerősíteni, hogy valóban cápa harapott meg egy 12 éves lányt a térségtől néhány kilométerre, egy másik strandon. Mindkét gyermeket szerdán érte támadás, a hatóságok azonnal lezárták a strandokat. A gyerekeket a kórházban ellátták, mindketten teljesen fel fognak épülni.

Hetven éve nem fordult elő, hogy New York állam partjainál cápa támadjon emberre, az utolsó, 1948-as eset előtt is csupán 10 cápatámadást jegyeztek fel a térségben.

Amerikai óceanográfusok tanulmánya szerint a New York-i öböl a fehér cápakölykök egyik óvodája. Műholdas és akusztikus technológiával 10 fehér cápakölyök vándorlását követve állapították meg a szakemberek, hogy Long Island délkeleti partjainak sekély vízében a későnyári hónapokban keresnek menedéket a nagy tengeri ragadozók elől az egyévesnél fiatalabb fehér cápák.

Címlapról ajánljuk
Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.
VIDEÓ
Újra támad az infláció - Mibe érdemes most befektetni?

Újra támad az infláció - Mibe érdemes most befektetni?

Jön a Portfolio következő lakossági befektetési eseménye, a Portfolio Investment Day 2024. Május 16-án várjuk azokat, akik a legtöbbet szeretnék kihozni megtakarításaikból! Előadóink cégvezetők, pénzügyi vezetők, portfóliómenedzserek, elemzők és profi befektetők, akiktől releváns befektetési ötleteket szerezhetnek a jelenlévők. A konferencián kiemelten foglalkozunk a hazai állampapírokkal, a nyersanyagpiacokkal, a kriptoeszközökkel, valamint hazai és nemzetközi részvényekkel.   A rendezvényen velünk lesz többek között Kurali Zoltán, az Államadósság Kezelő Központ vezérigazgatója, Rékasi Tibor, a Magyar Telekom vezérigazgatója, és a Cápák közöttből jól ismert Balogh Petya és Orbók Ilona is. Az eseményre itt lehet regisztrálni.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×