INFORÁDIÓ 
2019. március 24. vasárnap
Gábor, Karina

cápatámadás

ausztrália

szörf

Cápatámadás miatt kellett elhalasztani egy szörfversenyt

Infostart / MTI

Cápatámadás miatt elhalasztották a Margaret River Pro szörfversenyt, a helyszínhez közeli délnyugat-ausztráliai strandon egy cápa egy szörfös mindkét lábát megharapta.

A 30-as éveiben járó áldozat hétfő reggel 9 óra körül szörfözött a gracetowni parton, amikor a cápa rátámadt - mondta Dennis Bertoldo, a St. John Ambulance szóvivője. Szemtanúk szerint a cápa felborította a szörföt, a férfinak azonban sikerült kijutnia a partra, ahol a mentősök ellátták sérüléseit, majd helikopterrel a 285 kilométerre lévő perthi kórházba szállították. A sérült állapota a kórház szerint stabil.

A támadás után két órával a vízi mentők egy négyméteres cápát láttak egy közeli strand vizein. A Smart Shark weboldal szerint a környéken egy bomló bálnatetem is található, lehet, hogy az vonzotta oda a ragadozót.

A baleset miatt a World Surf League elhalasztotta a közelben rendezendő Margaret Rover Pro elnevezésű szörfös világversenyt, a Gracetown környéki strandokat lezárták.

Peter Jovic helyi szörffotós a partról nézte végig a balesetet. Az ABC ausztrál rádióadón elmondta, látta, amint a vízből kiugrik a cápa és felborítja a szörföt. "Ezután a felkavart vízben nem sok mindent lehetett látni. A szörfösnek egy kisebb hullámra hasalva sikerült távolabb sodródnia, majd kiúszott a partra" - tette hozzá.

A gracetowni strandon 2010 óta két halálos cápatámadás történt.

A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    Portfolio    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018