eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Több tucat embert ítéltek halálra távollétükben

Harmincegy embert ítéltek halálra csütörtökön Egyiptomba két bírósági eljárásban - jelentette a MENA egyiptomi hírügynökség.

Közülük 18 embert a Nílus-deltában fekvő ez-Zagázíg város bíróságán ítéltek halálra nem jogerősen. Egy rendőr és egy biztonsági őr meggyilkolása miatt állították őket bíróság elé, és azt is a terhükre rótták, hogy az állami intézmények elleni erőszakcselekményekre buzdítottak. Mindnyájan tagjai a Muzulmán Testvériség mozgalomnak, amelyet betiltottak Egyiptomban, miután a hadsereg 2013-ban elmozdította Mohamed Murszi államfőt.

Iszmáilíja városában csütörtökön 13 embert ítéltek halálra, akik 2016-ban megszöktek a börtönből. A helyi média iszlamista fegyvereseknek nevezte őket. A vádlottak közül hét ellen távollétükben hoztak egyelőre nem jogerős ítéletet.

A Mohamed Murszi megbuktatása után hatalomra kerülő, majd kétszer is elnökké választott Abdel-Fattáh esz-Szíszi hivatali ideje alatt az egyiptomi hatóságok lecsaptak a feltételezett muzulmán szélsőséges fegyveresekre, és több száz embert - köztük a Muzulmán Testvériség számos tagját vagy támogatóját - ítélték halálra, és tucatszám hajtottak végre kivégzéseket.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 21:41
×
×
×
×