INFORÁDIÓ 
2019. január 24. csütörtök
Timót

repülőtér

prága

idegenforgalom

Prága, 2012. október 5. Václav Havel, a 2011 decemberében elhunyt volt csehszlovák és cseh köztársasági elnök nevét viseli a prágai Ruzyne repülőtér 2012. október 5-étől. A repülőteret ezen a napon, Havel 76. születésnapján nevezték át.  (MTI/EPA/Filip Singer)

Bővítik a csúcsra járatott prágai repülőteret

Infostart / MTI

A 2026-ig tervezett beruházások értéke átszámolva mintegy 308 milliárd forint.

Jelentős bővítést tervez a prágai Václav Havel nemzetközi repülőtér, amely már ma kapacitásai határán működik. A következő években egy új fel- és leszállópályát építenek és kibővül, korszerűsödik a jelenlegi kettes terminál.

A munkálatok befejezése után 2026-ban a légikikötő évente mintegy 21 millió utas kezelésére lenne alkalmas a tavalyi 15,4 milliós új rekordforgalomhoz képest.

A repülőtér menedzsmentje azzal számol, hogy az utasok száma az idén 17 millióra emelkedik. Szakértők szerint a repülőtérnek mai állapotában ez a maximális befogadóképessége.

A prágai nemzetközi repülőtérnek jelenleg két fel-, és leszálló pályája van, a harmadik építését tervezik. A jövőben a régi pályákat döntően a felszállásra, míg az újat a gépek leszállására használnák.

Az új fel-, és leszállópálya építését azonban bonyolítja, hogy a cseh főváros észak-nyugati szélén élő lakosok már hosszabb ideje tiltakoznak ellene. Szerintük az új pálya jelentősen rontaná a környéken élő lakosság életkörülményeit és negatív hatása lenne a természeti környezetre is.

Nyitókép: FILIP SINGER
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
 
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018