INFORÁDIÓ 
2018. október 19. péntek
Nándor

repülőtér

prága

idegenforgalom

Bővítik a csúcsra járatott prágai repülőteret

Bővítik a csúcsra járatott prágai repülőteret

Infostart / MTI

A 2026-ig tervezett beruházások értéke átszámolva mintegy 308 milliárd forint.

Jelentős bővítést tervez a prágai Václav Havel nemzetközi repülőtér, amely már ma kapacitásai határán működik. A következő években egy új fel- és leszállópályát építenek és kibővül, korszerűsödik a jelenlegi kettes terminál.

A munkálatok befejezése után 2026-ban a légikikötő évente mintegy 21 millió utas kezelésére lenne alkalmas a tavalyi 15,4 milliós új rekordforgalomhoz képest.

A repülőtér menedzsmentje azzal számol, hogy az utasok száma az idén 17 millióra emelkedik. Szakértők szerint a repülőtérnek mai állapotában ez a maximális befogadóképessége.

A prágai nemzetközi repülőtérnek jelenleg két fel-, és leszálló pályája van, a harmadik építését tervezik. A jövőben a régi pályákat döntően a felszállásra, míg az újat a gépek leszállására használnák.

Az új fel-, és leszállópálya építését azonban bonyolítja, hogy a cseh főváros észak-nyugati szélén élő lakosok már hosszabb ideje tiltakoznak ellene. Szerintük az új pálya jelentősen rontaná a környéken élő lakosság életkörülményeit és negatív hatása lenne a természeti környezetre is.

Nyitókép: FILIP SINGER
A címlapról ajánljuk

Elhunyt Magos Judit

Elhunyt Magos Judit

A korábbi világklasszis, hatszoros Európa-bajnok asztaliteniszező 68 évet élt....
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
 
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH