eur:
395.78
usd:
372.1
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
Szingapúr, 2017. december 1.Látogatók a szingapúri Gardens by the Bay negyedben nyílt karácsonyi vásáron 2017. december 1-jén. (MTI/EPA/Wallace Woon)
Nyitókép: WALLACE WOON

Két európai város is van a legdrágábbak élmezőnyében

Szingapúr a világ legdrágább városa a megélhetés költségei alapján végzett friss globális felmérés szerint, amely a második helyet megosztva Zürichnek és Párizsnak adta.

A jelentés alapján Szingapúr már ötödik éve őrzi helyét a ranglistán, melyet évről évre az egyik vezető londoni gazdaságkutató intézet, a The Economist Intelligence Unit (EIU) állít össze.

A második Zürich és Párizs után a negyedik legköltségesebb város Hongkong, amelyet a norvégiai Oslo és egy újabb svájci város, Genf követ. Utóbbi a hatodik helyen osztozik a dél-koreai Szöullal. Az EIU által publikált 2018-as globális felmérés szerint Koppenhága, Tel-Aviv és Sydney a nyolcadik, kilencedik és tizedik a legborsosabb megélhetési költségek terén.

Az EIU felmérése megjegyezte, hogy

az erős euró az euróövezet vizsgált országaiban magasabbra nyomta a megélhetés relatív költségeit, ugyanakkor a legdrágábbak a nem eurózónába eső városok voltak.

Az alacsony infláció miatt a tíz legdrágább város közül kiszorultak a japán városok, köztük Tokió és Oszaka.

A világszerte 133 várost rangsorba állító felmérés megállapította, hogy az utóbbi évtizedre visszatekintve ezúttal különösen sok nyugat-európai város került az élbolyba.

A jelentés szerint az ázsiai városokban kell a legtöbbet fizetni az élelmiszerboltokban, az európai városok viszont a háztartás, a testápolás, a pihenés, és a szórakozás terén drágultak meg.

A felmérés az egyes városokban több mint 400 egyedi árat hasonlított össze több mint 150 terméken és szolgáltatáson keresztül.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×