INFORÁDIÓ 

2018. május 20. vasárnap
Bernát, Felícia

Kamera rögzítette az orosz repülőgép becsapódását

Infostart
Lezuhant Moszkva közelében a Szaratovszkije Avialinyii orosz légitársaság egy utasszállító repülőgépe, fedélzetén 71 emberrel. A becsapódást egy közeli épület ipari kamerája rögzítette.

A felvételen az látszik, amint a repülő földet ér, azonnal hatalmas lángok csapnak fel. Az AN-148-100 típusú gép, amely a domogyedovói repülőtérről Orszkba tartott, nem messze Moszkvától a földbe csapódott. A tragédiában 71 ember veszítette életét.

Mintegy hétszáz ember dolgozik három műszakban a Moszkva közelében, a Ramenszkojei járásban lezuhant utasszállító repülőgép katasztrófájának helyszínén, kétszáz jármű és kutatásra szolgáló gépek támogatásával. A terepen a kiemelt ügyekben eljáró Nyomozó Bizottság (SZK) mintegy 70 szakértője is vizsgálódik. A roncsok mintegy harminchektáros területen szóródtak szét, ennek hétfő délelőtt átkutatott mintegy 10 százalékán több mint 200 emberi maradvány és a géproncs mintegy 30 darabját találták meg. Megtalálták a gép második feketedobozát is.

Orszkban hétfőn gyásznapot, Orenburg megye templomaiban és kolostoraiban gyászmiséket tartanak, Moszkvában pedig a tragédia miatt törölték a hétfőre tervezett farsangi mulatságokat.

A címlapról ajánljuk