INFORÁDIÓ 
2018. június 22. péntek
Paulina

Sokaknak lesz nagyon durva a szilveszterük

InfoRádió / MTI

Franciaországban a biztonsági erők majdnem 140 ezer tagját mozgósítják az újévi ünnepségek biztosítására.

Franciaországban a biztonsági erők csaknem 140 ezer tagját mozgósítják az újévi ünnepségek biztosítására - mondta a belügyminiszter a BFM francia hírtelevíziónak pénteken.

A biztonsági erők több mint 139 ezer tagja lesz szolgálatban, köztük 57 ezer rendőr és 37 ezer csendőr - ismertette Gérard Collomb, aki szerint a katonai járőrözést kiterjesztik az ország egész területére, nemcsak az egyes városokra és meghatározott létesítményekre, mint korábban.

A belügyi tárca vezetője szerint különös figyelmet fordítanak majd szilveszteréjjel a közúti közlekedés szabályainak ellenőrzésére.

A párizsi rendőrfőnök szerint a francia főváros rendvédelmének biztosítására 10 500 embert mozgósítanak, köztük 4200 rendőrt, 2300 mentőst és tűzoltót, valamint 2200 katonát. A rendőrfőnök külön felhívta a figyelmet, hogy határozottan megtiltották a lakosságnak a petárdák és tűzijáték használatát.

Mélanie Vecchio, a belügyminisztérium szóvivője a televíziós csatornával közölte, hogy a Champs-Élysées sugárúton, a Champ-de-Mars nyilvános parkban és az Eiffel-toronnyal szemközti Trocadéro téren nagy biztonsági övezetet alakítanak ki. Hozzáfűzte: emellett ellenőrizni fogják a kézitáskákat és a személyi iratokat is.

Kezdőlap Külföld Sokaknak lesz nagyon durva a szilveszterük

A címlapról ajánljuk

Visszatér Kulka János

Visszatér Kulka János

Úgy tudni, a színpadtól visszavonultan élő színész először a mozivásznon mutathatja meg újra...