eur:
388.48
usd:
360.79
bux:
68568.49
2024. május 7. kedd Gizella
Ilyen még nem történt a brit királyi családban, mint ami most karácsonykor

Ilyen még nem történt a brit királyi családban, mint ami most karácsonykor

Májusban tartja esküvőjét Harry brit királyi herceg, II. Ezsébet unokája, Meghan Markle amerikai színésznővel. Elkészült róluk a hivatalos eljegyzési párosfotó-portré.

A fekete-fehér fényképen az ifjú herceg átöleli menyasszonyát, aki megsimogatja a vőlegény arcát, jól látható bal kezén az eljegyzési gyémántgyűrű, amit Harry tervezett. Először fordult elő, hogy a királyi család zártkörű karácsonyozásán elfogadták az egyik herceg menyasszonyának a jelenlétét.

Ez volt a brit hercegi jegyespár, Harry és Meghan Markle első közös karácsonya a felséges örömszülőkkel. Ha Harry herceg nem lép fel határozottan ennek érdekében II. Erzsébet királynőnél, akkor nem így lett volna. Erről is szót ejtünk, de előbb néhány mondat a most közzétett hivatalos eljegyzési fényképen látható jegygyűrűről. Harry herceg tervezte. Középen egy nagyobb botswanai gyémánt van, ezt fogja közre két kisebb, amelyek Harry herceg ifjan elhunyt édesanyja, Diana hercegnő ékkő-gyűjteményéből származtak.

Az eljegyzési fotó szabadtéren készült, téli hidegben, tehát Harry herceg nagykabátot visel. Meghan pedig fehér pulóvert, ami Victoria Beckham, a focisztár divattervező hitvesének kollekciójából származik.

Az amerikai színésznő végül részt vehetett Sandringham-ban a karácsonyi együttléten. Ott láthattuk karácsony napján a királyi kastélyhoz közeli templom ünnepi szentmiséjére készülőben, a fiatalabb családtagok csoportképén, Harry herceg és Vilmos herceg között az első sorban, amint várják a gépkocsin érkező idős királyi párt.

Már hajnali 3 óta várakoztak ott alattvalók, akikkel azután a kastélyból a Szent Magdaléna templom ünnepi szentmiséjére átsétáló királyi rokonság itt-ott még néhány szót is váltott, fogadta a „Boldog Karácsonyt!” bekiáltásokat és engedte magát fényképezni. Sok amatőr kép készült a jegyespárról és ugyanennyi a népszerű Vilmos hercegről meg a harmadik gyermekükkel várandós Cambridgei hercegnőről.

A szentmise után a királyi család visszatért a kastélyba, Meghan Markle jelen volt a hagyományos sültpulyka-ebéden, majd mindannyian átfáradtak a tévészalonba, hogy meghallgassák II. Erzsébet előzőleg felvett szokásos karácsonyi üzenetét népéhez. A beszéd rögzítése idején a királynő melletti asztalkán bekeretezett családi fotók voltak láthatók, közöttük Harry és Meghan párosképe.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Egyetlen találkozó elég volt, hogy meginduljanak az amerikai fegyverek Ukrajnába? – Váratlan fordulat állhat a háttérben

Egyetlen találkozó elég volt, hogy meginduljanak az amerikai fegyverek Ukrajnába? – Váratlan fordulat állhat a háttérben

Több hónapig tartó késlekedés után Mike Johnson amerikai házelnök végül benyújtotta az ukrajnai katonai támogatásról szóló törvényjavaslatot, amit a Képviselőház el is fogadott. A hosszas huzavona mögött az állhatott, hogy Donald Trump és a hozzá hű republikánusok meg akarták állítani az Ukrajnának nyújtott amerikai segélyeket. De vajon miért és hogyan történt meg a fordulat az ügyben? Talán a Trump Towerbe látogató Andrzej Duda lengyel államfő győzte meg a volt amerikai elnököt Ukrajna támogatásának szükségességéről?

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×