INFORÁDIÓ 
2020. május 30. szombat
Janka, Zsanett

melbourne

ausztrália

gázolás

Fordulat a melbourne-i gázoló ügyében

InfoRádió / MTI

Elmeorvosi vizsgálatot kell elvégezni a múlt heti melbourne-i gázolás elkövetőjén - közölte a bíróság szerdán.

A 32 éves afgán származású ausztrál állampolgár, Saeed Noori múlt csütörtökön szándékosan a tömegbe hajtott Melbourne központjában egy gyalogos átkelőnél, s a gázolás után 19 embert szállítottak kórházba. A férfi állítása szerint a "muszlimokkal szembeni rossz bánásmód" ellen akart tiltakozni tettével.

Védője, Tass Antos a Herald Sun című melbourne-i napilap szerint közölte, hogy védencén elmeorvosi vizsgálatot kell elvégezni, és meg kell állapítani, alkalmas-e arra, hogy részt vegyen egy büntetőeljárásban.

John Hardy bíró közölte a börtönhatóságokkal, hogy a vádlott, aki ellen 18 rendbeli emberölési kísérlet miatt emeltek vádat, feltehetően pszichés beteg, illetve drogelvonási tünetekben szenved, és elrendelte a megfelelő orvosi kezelését.

A meghallgatáson nem rendelkeztek a vádlott óvadék ellenében történő szabadlábra helyezéséről. Noorinak 2018. május 30-án kell legközelebb megjelennie a bíróságon.

A gázolás sérültjei közül egy hatvanas éveiben járó dél-koreai férfi és egy 83 éves melbourne-i férfi állapota még szerdán is válságos volt. Közel egy héttel a gázolás után még mindig hat embert ápolnak kórházban.

A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018