eur:
394.55
usd:
369.9
bux:
65248.03
2024. április 19. péntek Emma

Járókelők közé hajtott egy autó Melbourne-ben

Gyalogosok közé hajtott a csúcsforgalomban csütörtök reggel egy gépkocsi a melbourne-i Flinders Street-i pályaudvar közelében - közölte a rendőrség. Az incidensben 19 ember megsérült.

A rendőrség közölte, hogy a gépkocsi vezetőjét őrizetbe vették. Kórházi források szerint tizenkét embert a helyszínen láttak el, hét sérültet kórházba szállítottak. Egyikük egy kisgyermek, aki a fején sérült meg, állapota súlyos.

A rendőrség egyelőre nem nyilatkozott, hogy baleset vagy terrorcselekmény történt-e. Creina O'Grady, a rendőrség szóvivője későbbre ígért részleteket.

A dpa német hírügynökség úgy tudja, hogy egy fehér Suzuki városi terepjáró (SUV) áthaladt a tilos jelzésen helyi idő szerint a kora esti csúcsforgalom idején, amikor a környék tele volt bevásárlókkal és vakációzó gyerekekkel. A gépkocsi a gyalogátkelőn áthaladó gyalogosok közé hajtott, és csak akkor állt meg, amikor egy terelőoszlopnak ütközött.

A 3AW rádiónak egy szemtanú azt mondta, emberek röpködtek a levegőben, miután az autó elkaszálta őket. A helyszínen készült, Twitterre kitett fotón földön fekvő emberek látszanak egy fehér terepjáró körül.

Járókelők közé hajtott egy autó Melbourne-ben

 Az incidens hasonlónak tűnik a januári gázoláshoz, amikor ugyanezen a helyen egy férfi hajtott a tömegbe, hat ember halálát okozva, és harminc embert megsebesítve. A sofőr, Dimitrious Gargasoulas ellen hat rendbeli emberölés miatt indult eljárás.

Címlapról ajánljuk
Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.

Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

101 pontban hirdette meg főpolgármesteri választási programját. Sokkal több van szerinte Budapestben, ráadásul a külső kerületeket is magára hagyta a várospolitika, pedig ott lakik a budapestiek háromnegyede - mondta programadó-kampánynyitó rendezvényén Vitézy Dávid, az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×